Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Ενημερωτική ημερίδα για την Ξυλέλλα (Xylella fastidiosa)

Ενημερωτική ημερίδα για τo επικίνδυνο φυτοπαθογόνο βακτήριο Xylella fastidiosa που προκαλεί μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (ΙΝ.Α.Δ.Ε.) και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο πραγματοποιούν στο πλαίσιο της δράσης «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ», «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία» ημερίδα με τίτλο: «Καινοτόμες τεχνολογίες προστασίας των φυτών από παθογόνα καραντίνας της οικογένειας Xanthomonadaceae με χρήση εργαλείων Οπτοακουστικής Τεχνολογίας και Μοριακής Βιολογίας».

Η ενημερωτική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη (Πατρών Πύργου 4), στην Κάτω Αχαΐα.

Συγκεκριμένα, στην ενημερωτική ημερίδα θα γίνει αναφορά στο επικίνδυνο βακτήριο Xylella fastidiosa, το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες κυρίως της ελιάς, αλλά και των αμπελιών και άλλων σημαντικά εμπορικών οπωροφόρων δέντρων στη Νότια Ευρώπη και ειδικά στη γειτονική Ιταλία με αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή μεγάλων ελαιοπαραγωγικών εκτάσεων.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος και ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς.

Στην ημερίδα, θα μιλήσει ο Καθηγητής Φυτοπαθολογίας και Πρόεδρος του Τμήματος Γεωπόνων στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Δημήτριος Γκούμας για την παρούσα κατάσταση στην Ευρώπη και τους πιθανούς κινδύνους που ενέχει το φυτοπαθογόνο βακτήριο στην Ελλάδα. Εν συνεχεία, ο Γεωπόνος και εκπρόσωπος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιος Αλιζιώτης θα αναφερθεί στις επενδύσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν στις γεωργικές καλλιέργειες και πως μπορούν να αξιοποιηθούν μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα. Την ημερίδα θα συντονίσει η δημοσιογράφος Αντωνία Ρηγάτου.

πηγή: ΠΔΕ

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Διευκρινήσεις μετακίνησης Γεωργών, Κτηνοτρόφων και εργατών γης

Aπό 7 έως τις 30 Νοεμβρίου 2020, επιβλήθηκε καθολικός περιορισμός της κυκλοφορίας στο σύνολο της Χώρας ως μέτρο …

==============================================