Αρχική / Παραγωγή / Κατατέθηκε η τροπολογία για τους Δασικούς Χάρτες

Κατατέθηκε η τροπολογία για τους Δασικούς Χάρτες

Τα σημαντικότερα σημεία της είναι τα εξής:

  1. Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων από τους πολίτες για τους αναρτημένους δασικούς χάρτες από τις 60 στις 90 ημέρες προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να έχουν τον απαραίτητο χρόνο για να υποβάλλουν τις αντιρρήσεις τους κατά του περιεχομένου των αναρτημένων δασικών χαρτών.
  2. Καταργείται η υποχρέωση αποστολής ψηφιακού αντιγράφου του αναρτημένου δασικού χάρτη στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας. Στους δύο αυτούς φορείς θα αποστέλλεται ο κυρωμένος χάρτης που μετά τη δημοσίευσή του στο ΦΕΚ καθίσταται οριστικός και έχει πλήρη αποδεικτική ισχύ.
  3. Εξαιρούνται από την κύρωση των δασικών χαρτών οι εκτάσεις που σύμφωνα με τη φωτοερμηνεία δεν αποτέλεσαν και δεν αποτελούν δάση ή δασικές εκτάσεις και παρόλα αυτά έχουν συμπεριληφθεί ως αναδασωτέες.
  4. Δύναται να ανακληθεί μερικώς ή ολικώς αρμοδίως κάθε διοικητική πράξη σχετική της κήρυξης έκτασης ως αναδασωτέας. Έτσι η διαδικασίες κύρωσης των δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων κατά περιεχομένου δεν ανακόπτονται και διασφαλίζεται η κατοχύρωση και προστασία των αναδασωτέων εκτάσεων.
  5. Ορίζονται Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων. Σε περίπτωση εξαίρεσης των εν λόγω εκτάσεων από την υπαγωγής τους στο δασικό χάρτη η σχετική απόφαση γνωστοποιείται στον Συντονιστή της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης προκειμένου να συμπεριληφθούν στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με την διαδικασία ανάκλησης ή τροποποίησης της απόφασης κήρυξης περιοχής ως αναδασωτέας
  6. Οι διαδικασίες αποτύπωσης στους δασικούς χάρτες των αναδασμών που πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με την σχετική αγροτική νομοθεσία θα καθορίζονται εφεξής με υπουργική απόφαση.

Η σχετική τροπολογία Εδώ.

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Διευκρινήσεις μετακίνησης Γεωργών, Κτηνοτρόφων και εργατών γης

Aπό 7 έως τις 30 Νοεμβρίου 2020, επιβλήθηκε καθολικός περιορισμός της κυκλοφορίας στο σύνολο της Χώρας ως μέτρο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *