Αρχική / Παραγωγή / Συνάντηση ΥπΑΑΤ με εκπροσώπους της Πανρωσικής Εθνικής Ένωσης Παραγωγών Σίτου και Δημητριακών Προϊόντων

Συνάντηση ΥπΑΑΤ με εκπροσώπους της Πανρωσικής Εθνικής Ένωσης Παραγωγών Σίτου και Δημητριακών Προϊόντων

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Πανρωσικής Εθνικής Ένωσης Παραγωγών Σίτου και Δημητριακών Προϊόντων κ. Pavel Skourichin.

Στη συνάντηση – που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και στην οποία συμμετείχαν επίσης Σύμβουλοι του Έλληνα Πρωθυπουργού, στελέχη του ΥΠΑΑΤ, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών και διευθυντικά στελέχη της Πανρωσικής Εθνικής Ένωσης Παραγωγών Σίτου – οι δυο πλευρές επεσήμαναν την αναγκαιότητα και τις δυνατότητες για την περαιτέρω προώθηση των σχέσεων των δύο χωρών στον αγροτικό τομέα στο πλαίσιο και της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας – Ρωσίας.

Ειδικότερα συζητήθηκαν διεξοδικά οι δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα της οργάνωσης εμπορίας και διάθεσης δημητριακών από και προς την αγορά της Ρωσίας, το ενδεχόμενο δημιουργίας μεικτών ελληνορωσικών επιχειρήσεων, καθώς και η οργάνωση εξαγωγών ελληνικών προϊόντων προς τη ρωσική αγορά.

Επιπλέον, οι δύο πλευρές εξέφρασαν αμοιβαίο ενδιαφέρον για τις προοπτικές συνεργειών σε κλάδους παραγωγής και σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας, καθώς και για τις προοπτικές ανταλλαγής τεχνογνωσίας και συνεργασίας στον τομέα των γεωργικών υπηρεσιών.

Τέλος, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου πρότεινε στους εκπροσώπους της Πανρωσικής Εθνικής Ένωσης Παραγωγών Σίτου και Δημητριακών Προϊόντων τη δημιουργία από κοινού Ομάδα Εργασίας με τη συμμετοχή φορέων και υπηρεσιών για την προώθηση της περαιτέρω συνεργασίας των δύο πλευρών, πρόταση την οποία ένθερμα αποδέχτηκαν τα στελέχη της Πανρωσικής Ένωσης Παραγωγών Σίτου.

πηγή: minagric.gr

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Ενεργοποίηση του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης καταπολέμησης του Καταρροϊκού Πυρετού

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης με αφορμή την ύπαρξη κρούσματος Καταρροϊκού Πυρετού που εντοπίστηκε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *