Τελευταία Νέα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουν εξοφληθεί οι Συνδεδεμένες Ενισχύσεις

Αναφορά στην πορεία πληρωμών των συνδεδεμένων ενισχύσεων κάνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην ανακοίνωσή του για την έναρξη του φετινού ΟΣΔΕ. Ειδικότερα ο οργανισμός πληρωμών του ΥπΑΑΤ αναφέρει: «οι πληρωμές των συνδεδεμένων ενισχύσεων αναμένεται να ολοκληρωθούν έως την 30η Ιουνίου 2017».

Να σημειωθεί ότι όπως έγραψε η «ΥΧ», όσοι από τους δικαιούχους των τριών συνδεδεμένων ενισχύσεων (όσπρια, κτηνοτροφικά ψυχανθή, σκληρό σιτάρι), που καταβλήθηκαν τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, δεν πληρώθηκαν, θα πρέπει να απευθυνθούν στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να δουν τι συνέβη. Επιπλέον, ενημέρωση μπορούν να έχουν και από τις Πύλες (φορείς Α΄και Β’). Τα παραπάνω ανέφερε στην «ΥΧ» ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γιώργος Κέντρος.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα της βασικής ενίσχυσης, που επίσης δεν πληρώθηκαν την περασμένη Δευτέρα μαζί με τις συνδεδεμένες, έχει προγραμματιστεί να πιστωθούν στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

Βαμβάκι

Σχετικά με την ειδική ενίσχυση βάμβακος και τις συνδεδεμένες για τεύτλα και  σπαράγγι, ο κ. Κέντρος μας έκανε γνωστό ότι θα πληρωθούν σίγουρα πριν από το Πάσχα. «Ακόμα δεν έχουν καθοριστεί οι τιμές των ενισχύσεων (ευρώ/στρ.) για τα σπαράγγια και τα τεύτλα», τονίζει στην «ΥΧ» ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πληρωμών του ΥΠΑΑΤ. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η ειδική ενίσχυση βάμβακος – που αφορά και μεγαλύτερο αριθμό παραγωγών– θα είναι στα 74,94 ευρώ το στρέμμα, αφού το 2016, σύμφωνα με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, δεν σημειώθηκε υπέρβαση των εκτάσεων (τα 250.000 εκτάρια).

Τι πληρώθηκε

Όσον αφορά τις πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Δευτέρα, για τις οποίες πρώτη είχε γράψει η «ΥΧ», να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, καταβλήθηκαν τα εξής ποσά:

  • Ενίσχυση για τα βρώσιμα όσπρια, ποσού 4.482.757,14 ευρώ, σε 12.209 δικαιούχους.
  • Ενίσχυση για τα πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή, ποσού 6.425.448,23 ευρώ, σε 13.276 δικαιούχους.
  • Ενίσχυση για τον σκληρό σίτο, ποσού 11.378.254,12 ευρώ, σε 34.007 δικαιούχους.
  • Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν συμπληρωματικές πληρωμές για τη βασική ενίσχυση, ύψους 3.211.413,40 ευρώ, σε 3.600 δικαιούχους, την ενίσχυση για τους γεωργούς νεαρής ηλικίας, ύψους 136.184,31 ευρώ σε 529 δικαιούχους, και την πράσινη ενίσχυση, ύψους 1.717.870,04 ευρώ, σε 2.299 δικαιούχους.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, συνεχίζονται απρόσκοπτα οι πληρωμές για τα μέτρα αγοράς και τις ανειλημμένες υποχρεώσεις του ΠΑΑ 2007-2013.

Πηγή: Ypaithros.gr

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Οικονόμου: Σε λιγότερο από 1 μήνα η έναρξη του προγράμματος των Αρδευτικών

Σύμφωνα με όσα αναφέρει εγγράφως στη βουλή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου. Απαντώντας σε …

==============================================