Την Εντατικοποίηση ελέγχων συζήτησαν Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και ο Γ.Γ. του ΥπΑΑΤ

Η εντατικοποίηση των ελέγχων, οι παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων, καθώς και η διακίνησή τους, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Νίκο Αντώνογλου, σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η πρόσφατη κατάσχεση 80 τόνων ακτινιδίων στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, μετά τους ελέγχους που έγιναν από τις αρμόδιες Αρχές, με τον Απ. Κατσιφάρα να επισημαίνει πως οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν ήδη εντατικοποιήσει τους ελέγχους, ώστε να αποφεύγονται τυχόν παρατυπίες στις συγκομιδές των παραγόμενων προϊόντων στην Δυτική Ελλάδα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους ελέγχους για τις παράνομες ελληνοποιήσεις και για την παράνομη διακίνηση προϊόντων, ζήτημα που προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην αγροτική οικονομία, τόσο της Περιφέρειάς μας όσο και στην εθνική.

«Πρέπει να παταχθούν αυτά τα φαινόμενα και με κάθε τρόπο να προστατευθούν οι παραγωγοί» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας συμπληρώνοντας πως «δε θα επιτρέψουμε οποιεσδήποτε παρανομίες που θα θέτουν σε κίνδυνο τα εισοδήματα των αγροτών και την εξαγωγική δυνατότητα που έχει η Δυτική Ελλάδα».

Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα της δακοκτονίας, ιδίως με τις καθυστερήσεις στις κατανομές πιστώσεων που παρουσιάζονται και στις πολύπλοκες διαδικασίες που δεν επιτρέπουν τη βελτίωση των ενεργειών ώστε να γίνονται έγκαιρα παρεμβάσεις. Αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται πρόβλημα κάθε χρονιά στο πρόγραμμα και ως εκ τούτου να βρίσκεται σε κίνδυνο ένας από τους κυριότερους πυλώνες της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας μας, η ελαιοκαλλιέργεια.

Τέλος, συμφωνήθηκε η στενότερη συνεργασία μεταξύ Υπουργείου και Περιφέρειας για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ζητημάτων που προκύπτουν και αφορούν τους παραγωγούς της περιοχής μας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Ιωάννης Τσιάλτας, πρόεδρος Δ.Σ. του Ε.Φ.Ε.Τ, ο προϊστάμενος του ΕΦΕΤ Πάτρας Πέτρος Σωτηρίου, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, η Εκτελεστική Γραμματέας Διονυσία Μαράτου, ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σταύρος Βέρρας, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Στέφανος Νικολόπουλος και συνεργάτες του Υπουργείου.

πηγή: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Διευκρινήσεις μετακίνησης Γεωργών, Κτηνοτρόφων και εργατών γης

Aπό 7 έως τις 30 Νοεμβρίου 2020, επιβλήθηκε καθολικός περιορισμός της κυκλοφορίας στο σύνολο της Χώρας ως μέτρο …

==============================================