Τελευταία Νέα

Έως τέλος Ιουνίου η εξόφληση των βιολογικών του 2014. Μέχρι τέλος του 2017 για τα έτη 2015 και 2016

Μέχρι το τέλος Ιουνίου πρόκειται να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες πληρωμών για την βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία του 2014. Αυτό είπε μεταξύ άλλων απο το βήμα της Βουλής , ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Τσιρώνης, σε σχετικές ερωτήσεις των βουλευτών κ. Β. Κεγκέρογλου και κ. Γ. Γεωργαντά. Επιπλέον έως το τέλος του 2017 αναμένεται να τακτοποιηθούν και οι εκκρεμότητες για τα έτη 2015 και 2016, πλην ενδεχομένως μερικών ενστάσεων.

Σημείωσε πως η βιολογική γεωργία είχε προβλήματα. Αυτήν την στιγμή για το 2014 έχει ολοκληρωθεί για την βιολογική γεωργία το 65% των πληρωμών και για την βιολογική κτηνοτροφία το 55%. Έχει αποφασιστεί οι δικαιούχοι ενός αγροπεριβαλλοντικού προγράμματος να μην πάρουν κανένα άλλο αγροπεριβαλλοντικό. Δηλαδή αυτοί οι οποίοι θα πάρουν το πρόγραμμα της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, δεν θα πάρουν Νιτρορύπανση ή «Κομφούζιο» ή άλλα προγράμματα.

Επίσης όπως ο ίδιος υποστήριξε, θα υπάρξει επαναπροκήρυξη του μέτρου για τη βιολογική γεωργία, ενώ έχει προβλεφθεί και το κριτήριο της εμπειρίας, ώστε να μη μείνουν οι πραγματικοί βιοκαλλιεργητές εκτός.

Δείτε εδώ όλη την τοποθέτηση του Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Οικονόμου: Σε λιγότερο από 1 μήνα η έναρξη του προγράμματος των Αρδευτικών

Σύμφωνα με όσα αναφέρει εγγράφως στη βουλή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου. Απαντώντας σε …

==============================================