Καμία περικοπή για όσους παραμείνουν στην καλλιέργεια & συνταξιοδοτήθηκαν ως τις 31.12.2016

«Δεν υπάρχει λόγος να επισπεύσει κάποιος τη σύνταξη για το 2017. Υπάρχει διχογνωμία ανάμεσα στους αγρότες, δεν υπάρχει οργανωμένος εκπρόσωπος των αγροτών, είμαστε σε δύσκολη θέση. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη», εξήγησε ο Τάσος Πετρόπουλος, υφυπουργός  Εργασίας.

Ο κ. Πετρόπουλος διαβεβαίωσε πως όσοι συνταξιούχοι κατέθεσαν τα χαρτιά τους ως τις 31.12.2016 δεν πρόκειται να υποστούν καμία περικοπή, απαντώντας σε ερώτηση του πρώην υφυπουργού Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου από την Δημοκρατική Συμπαράταξη, σημειώνοντας πως του ζητά να απαντήσει στο ίδιο ερώτημα για 5η φορά.

Ο βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης διαβεβαίωσε πως θα υπάρξει και για 6ηφορά επίκαιρη ερώτηση για το ασφαλιστικό ζήτημα των αγροτών, που συνταξιοδοτούνται, επισημαίνοντας πως  δεν πήρε σαφή απάντηση, για το τι θα γίνει με όλους εκείνους, που θέλουν να μεταβιβάσουν ή όχι την περιουσία τους στα παιδιά τους.

Ο κ.Πετρόπουλος επανέλαβε πως το ζήτημα αυτό προβληματίζει γιατί υπάρχουν άλλοι αγρότες που επιμένουν πως δεν πρέπει να κοπούν οι επιδοτήσεις σε όσους συνταξιοδοτούνται κι άλλοι, που θεωρούν ότι αν δε συμβεί αυτό, δεν μπορεί να υπάρξει ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού. Εξήγησε πάντως πως όποιος αλλάξει δραστηριότητα, δηλαδή πάει σε μια επιχειρηματική (ανοίξει λ.χ. σούπερ μάρκετ , είπε χαρακτηριστικά) τότε θα υπάρξει περικοπή της σύνταξης, όπως συμβαίνει και με τους ελεύθερους επαγγελματίες, όταν κλείνουν τα βιβλία.

πηγή: Ύπαιθρος Χώρα

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Ένωση Μεσολογγίου: Ξεκίνησε η παραλαβή Τιμολογίων για την επιστροφή ΦΠΑ

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου-Ναυπακτίας »Η Ένωση», σας ενημερώνει ότι παραλαμβάνει Τιμολόγια για την επιστροφή ΦΠΑ, …

==============================================