Τελευταία Νέα

Πιστώνονται τη Δευτέρα 28 εκατ. ευρώ για συνδεδεμένες σε σκληρό, όσπρια, ψυχανθή και υπόλοιπα βασικής

tractor

Ανοίγει ο δρόμος για την πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων σε σκληρό σιτάρι, κτηνοτροφικά ψυχανθή και βρώσιμα όσπρια μετά τη δημοσίευση στη Διαύγεια των σχετικών υπουργικών αποφάσεων.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ypaithros.gr, η πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς των παραγωγών θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Μαρτίου και τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Μαζί με τις συνδεδεμένες για τα παραπάνω προϊόντα θα πληρωθούν και οι εκκρεμμότητες της βασικής ενίσχυσης.

Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί αγγίζει τα 28 εκατ. ευρώ για περίπου 63.650 παραγωγούς και, σύμφωνα με την πληροφόρηση του ypaithros.gr, κατανέμεται ως εξής:

-Συνδεδεμένη Σκληρού Σιταριού: Αναμένεται να πιστωθούν περί τα 11,5 εκατ. ευρώ σε 34.000 παραγωγούς

-Συνδεδεμένη για Κτηνοτροφικά Ψυχανθή: Συνολικά 6,5 εκατ. ευρώ σε περίπου 13.250 παραγωγούς

-Συνδεδεμένη για Βρώσιμα Όσπρια: Συνολικά 4,5 εκατ. ευρώ σε 12.200 καλλιεργητές.

-Υπόλοιπα Βασικής (συμπεριλαμβανομένων και των νεαρών σε ηλικία παραγωγών): Συνολικά 5 εκατ. ευρώ σε περίπου 4.200 παραγωγούς.

Γιατί μετατέθηκαν για τη Δευτέρα οι πληρωμές

Η μετάθεση της πληρωμής για τη Δευτέρα 6 Μαρτίου –αντί για την Παρασκευή 3 Μαρτίου, όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί- αποφασίστηκε λόγω της μικρής καθυστέρησης στη δημοσίευση των υπουργικών αποφάσεων για τις συνδεδεμένες. Ειδικότερα, οι αποφάσεις αναρτήθηκαν στη Διαύγεια το πρωί της Παρασκευής 3 Μαρτίου και, όπως αναφέρουν στο ypaithros.gr αρμόδιες πηγές, για καθαρά λογιστικούς και δημοσιονομικούς λόγους, δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί η πίστωση των χρημάτων την ίδια μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις, οι συνδεδεμένες ενισχύσεις ορίστηκαν για το σκληρό σιτάρι στα 63,92 ευρώ/ εκτάριο (6,392 ευρώ/στρέμμα), για τα κτηνοτροφικά ψυχανθή στα 161,83 ευρώ/εκτάριο (16,183 ευρώ/στρέμμα) και για τα όσπρια στα 181,42 ευρώ/εκτάριο (18,142 ευρώ/στρέμμα).

πηγη. Ύπαιθρος Χώρα

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Οικονόμου: Σε λιγότερο από 1 μήνα η έναρξη του προγράμματος των Αρδευτικών

Σύμφωνα με όσα αναφέρει εγγράφως στη βουλή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου. Απαντώντας σε …

==============================================