ΑΣ Μεσολογγίου: Δελτίο Τύπου για την Ελιά Καλαμών

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ-ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ « Η ΕΝΩΣΗ»
Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 6-9-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού μας εκφράζει την ικανοποίηση του και συγχαίρει την πολιτική ηγεσία και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά για την εκ νέου έκδοση υπ αριθ. 1773/251441(ΦΕΚ Β’ 4641/2-9-2022) υπουργικής απόφασης με την οποία επανέρχεται η καταχώρηση της ονομασίας «ΚΑΛΑΜΑΤΑ/KALAMATA» στο μητρώο ποικιλιών ως συνωνύμου της ποικιλίας ελιάς «ΚΑΛΑΜΩΝ/KALAMON» αποκαθιστώντας μια αδικία που πήγε να δημιουργηθεί με την απόφαση του ΣτΕ 1149/2022 σε βάρος των παραγωγών ελιάς καλαμών της περιοχής μας ακυρώνοντας προηγούμενη αντίστοιχη απόφασης (331/20735/7-2-2018) την οποία θέσπισε εκ νέου ο Υπουργός .

Η σπουδαιότητα της απόφασης για εμάς έγκειται στο ότι αφορά την παραγωγή ελιάς καλαμών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεσολογγίου στην οποία η παραγόμενη ποσότητα ξεπερνάει το 50% πανελλαδικά με αυξητικές τάσεις, περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται η Ένωσή μας δίνοντας μας έτσι την δυνατότητα να στηρίξουμε περαιτέρω τους αγρότες μας και το εισόδημα τους.

Ο πρόεδρος
Δημήτριος Ακρίδας

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Νέα Πρόσκληση Βιολογική Μελισσοκομία

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου-Ναυπακτίας ΄΄Η Ένωση΄΄ σας ενημερώνει ότι εκδόθηκε η προδημοσίευση της 1ης Πρόσκλησης …

==============================================