Τελευταία Νέα

Στα 67,82 ευρώ το στρέμμα η συνδεδεμένη στο βαμβάκι

Βαμβάκι-euros

Στα 67,82 ευρώ το στρέμμα η συνδεδεμένη στο βαμβάκι.

Σαφές χρονοδιάγραμμα για τις πληρωμές στις συνδεδεμένες ενισχύσεις και τα υπόλοιπα της ενιαίας ενίσχυσης, του γνωστού τσεκ (ενιαία 2020), ζήτησε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από τον νέο πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Δημήτρη Μελά στη συνάντηση που είχαν στην έδρα του Οργανισμού.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, αρχικά, συνεχάρη τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και ενθυμούμενος τη συνεργασία που είχαν κατά την θητεία του ως αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και του κ. Μελά ως γενικού γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος μετέφερε στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ την αγωνία του αγροτικού κόσμου για την πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων και των παρακρατήσεων του τσεκ και τόνισε την αναγκαιότητα να τεθεί σαφές χρονοδιάγραμμα στις πληρωμές που εκκρεμούν.

Ο κ. Μελάς διευκρίνισε ότι παρά τις αντιξοότητες που δημιουργεί η πανδημία στη λειτουργία του Οργανισμού την περίοδο που διανύουμε, καταβάλλονται εργώδεις προσπάθειες και θα πληρωθούν, οι συνδεδεμένες ενισχύσεις εντός του Μαρτίου, ενώ τα υπόλοιπα της ενιαίας ενίσχυσης μέχρι και τον Μάιο.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα προχωρήσει στην καταβολή, των συνδεδεμένων ενισχύσεων για το σκληρό σιτάρι, τους καρπούς με κέλυφος, τα μήλα, τα πρωτεϊνούχα σανοδοτικά ψυχανθή, τα όσπρια για ανθρώπινη κατανάλωση, τα πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή, τα ζαχαρότευτλα καθώς και στην πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος, που θα ανέλθει στα 67,82 ευρώ το στρέμμα, μέχρι το τέλος του Μαρτίου. Όπως ειπώθηκε, καταβάλλονται προσπάθειες η πληρωμή να γίνει πριν την 25η Μαρτίου.

Επιπροσθέτως, θα υπάρξουν πληρωμές και προκαταβολές για άλλα καθεστώτα, όπως την προώθηση οίνων, διάφορα επιχειρησιακά προγράμματα και τη μελισσοκομία.

Τέλος, σχετικά με τις εκκρεμότητες στο τσεκ του 2020, διευκρίνισε ότι έως τον Μάιο θα διεκπεραιωθούν οι εκκρεμότητες για το 3% της βασικής ενίσχυσης, το 5% του πρασινίσματος και το 10% για τους αγρότες νεαρής ηλικίας.

 

πηγή: agrotypos.gr

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Οικονόμου: Σε λιγότερο από 1 μήνα η έναρξη του προγράμματος των Αρδευτικών

Σύμφωνα με όσα αναφέρει εγγράφως στη βουλή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου. Απαντώντας σε …

==============================================