Σε εκκρεμότητα παραμένει η δυνατότητα μεταβίβασης δικαιωμάτων

Άμεσα η σύνταξη ΟΓΑ

Σε εκκρεμότητα παραμένει η δυνατότητα των ενδιαφερόμενων παραγωγών να προχωρήσουν σε μεταβιβάσεις δικαιωμάτων. Το επόμενο διάστημα η έναρξη καθώς απαιτείται να βγουν και οι σχετικές εγκύκλιοι.

Η έναρξη των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης 2020 έγινε και μάλιστα πιο νωρίς από πέρσι, ώστε να έχουν χρόνο παραγωγοί και υπεύθυνοι των πυλών να φέρουν σε πέρας χωρίς πίεση το έργο. Σε εκκρεμότητα όμως παραμένει η δυνατότητα των ενδιαφερόμενων παραγωγών να προχωρήσουν σε μεταβιβάσεις δικαιωμάτων.

Πληροφορίες από ενεργές πύλες, οι υπεύθυνοι των οποίων συνομιλούν με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον φορέα συντονισμού δεν περιμένουν να αρχίσουν οι μεταβιβάσεις, αφού περάσουν μερικές εβδομάδες ακόμα, ωστόσο δεν φαίνεται να έχει ακόμα κλειδώσει η εφετινή ημερομηνία έναρξης, η οποία όμως μάλλον θα είναι πιο νωρίς από την αντίστοιχη περσινή. Σημειωτέον ότι για να ξεκινήσει η διαδικασία, απαιτείται ο Οργανισμός Πληρωμών να εκδώσει τις σχετικές εγκυκλίους και τις κατευθυντήριες οδηγίες, όπως είθισται κάθε χρόνο. Όπως όλα δείχνουν βέβαια επί της διαδικασίας, παραγωγοί και υπεύθυνοι πιστοποιημένων πυλών, μάλλον δεν πρέπει να αναμένουν, συνταρακτικές αλλαγές σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.

Όσον αφορά στο πλήθος των ενδιαφερόμενων παραγωγών που θέλουν να προβούν φέτος σε μεταβίβαση δικαιωμάτων, σαφείς εκτιμήσεις δε μπορεί να γίνουν ακόμη, όμως σε κάθε περίπτωση, από την στιγμή που ο νέος Νόμος Βρούτση είναι πιο φιλικός από το Νόμο Κατρούγκαλου για εργασία στο χωράφι και από συνταξιούχους, δεν πρέπει να αναμένεται τόσο μεγάλο πλήθος μεταβιβάσεων, όσα τα έτη 2015-2017.

Σε κάθε περίπτωση οι υπεύθυνοι των πυλών αναμένουν οδηγίες και για τα δικαιολογητικά που πρέπει να ζητήσουν από τους παραγωγούς για τις μεταβιβάσεις ενώ επίκειται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ο υπολογισμός της μοναδιαίας αξίας των δικαιωμάτων, η οποία και απαιτείται για να προχωρήσει η διαδικασία.

 

πηγή: agrotypos.gr

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Διευκρινήσεις μετακίνησης Γεωργών, Κτηνοτρόφων και εργατών γης

Aπό 7 έως τις 30 Νοεμβρίου 2020, επιβλήθηκε καθολικός περιορισμός της κυκλοφορίας στο σύνολο της Χώρας ως μέτρο …

==============================================