Ζωοτροφές υψηλής ποιότητας και χαμηλής τιμής από τον Α.Σ. Μεσολογγίου-Ναυπακτίας ”Η Ένωση”

Άρθρο της εφημερίδας Ύπαιθρος Χώρα για τον Συνεταιρισμό μας.

”Στο πλευρό των κτηνοτρόφων που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα επιβίωσης λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, κυρίως από τη συνεχή μείωση της τιμής του γάλακτος, εξακολουθεί να βρίσκεται ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου-Ναυπακτίας η «Ένωση», με μια σειρά από πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την ανακούφισή τους.

Διαθέτοντας το πιο σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών της Δυτικής Ελλάδας, από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, αμέσως μετά το τέλος της γαλακτοκομικής σεζόν, προχώρησε στη μείωση των τιμών, χωρίς ωστόσο να διακυβεύεται η υψηλή ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος. Ειδικότερα, έχει δημιουργήσει τη σειρά Economy Feed, καλύπτοντας το κομμάτι των κτηνοτρόφων με κοπάδια μεικτών φυλών και χαμηλής γαλακτοπαραγωγής. Όπως μας εξηγεί ο γενικός διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού, Θεόδωρος Ζαφειρίου, πρόκειται για μια σειρά με την ανταγωνιστικότερη τιμή της αγοράς, με πρώτες ύλες από τους παραγωγούς της περιοχής και με την ποιότητα που εξασφαλίζει κάτω από τα υψηλότερα στάνταρ ελέγχου το έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό του εργοστασίου ζωοτροφών «ΑΙΤΩΛΙΑ».

Σύμφωνα με τον κ. Ζαφειρίου, κύριο μέλημα της Ένωσης είναι η στήριξη του εγχώριου κτηνοτροφικού κλάδου που βρίσκεται σήμερα σε κατάσταση βαθιάς ύφεσης, με αποτέλεσμα να μειώνεται το εισόδημα των κτηνοτρόφων εξαιτίας της συνεχούς ανόδου του κόστους παραγωγής και της συνεχούς μείωσης των τιμών παραγωγού σε γάλα και κρέας.

Αναμένοντας τη νέα χρονιά

«Το πρώτο διάστημα της διάθεσης της σειράς economy feed υπήρξε ζήτηση και οι κτηνοτρόφοι απευθύνθηκαν στην Ένωση για να προμηθευτούν οικονομικές ζωοτροφές. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες, η αγορά είναι ιδιαίτερα «πεσμένη», λόγω του προβλήματος με την τιμή στο γάλα, των αθρόων εισαγωγών γάλακτος, αλλά και της έλλειψης ρευστότητας, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να αντιμετωπίζουν ακόμα και πρόβλημα επιβίωσης», τονίζει ο κ. Ζαφειρίου και προσθέτει: «Με τη νέα χρονιά και με τη μείωση των αποθεμάτων της φέτας, εκτιμάμε ότι θα κινηθεί και πάλι η αγορά των ζωοτροφών».

Στο πλαίσιο, πάντως, της πολιτικής στήριξης των κτηνοτρόφων, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου-Ναυπακτίας η «Ένωση» συνεχίζει να εμπλουτίζει την γκάμα των προϊόντων της μέσα από νέες στρατηγικές συμφωνίες τόσο στο κομμάτι των βιολογικών ζωοτροφών όσο και στο κομμάτι της θρέψης με τη χρήση των ποιοτικότερων πλακών λείξεως. Επιπλέον, έχει προχωρήσει σε εκπτώσεις από 10% για φορητές αρμεκτικές, ηλεκτρικούς φράκτες, παγολεκάνες, δοχεία συλλογής γάλακτος και οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί ο σύγχρονος κτηνοτρόφος.”

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Νέα Πρόσκληση Βιολογική Γεωργία & Κτηνοτροφία

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου-Ναυπακτίας ΄΄Η Ένωση΄΄ σας ενημερώνει ότι εκδόθηκε η προδημοσίευση της 1ης Πρόσκλησης …

==============================================