Έναρξη ψεκασμού δακοκτονίας 2018 στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

olive-tree-dakos

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αρχίζει ο ψεκασμός ελαιώνων για τον Δάκο, στις κάτωθι περιοχές του ευρύτερου Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου & Αγρινίου στα πλαίσια του προγράμματος δολωματικών ψεκασμών για τον Δάκο της ελιάς έτους 2018, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Συγκεκριμένα:

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα αρχίσει ο ψεκασμός ελαιώνων στις κάτωθι περιοχές του ευρύτερου Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου & Αγρινίου στα πλαίσια του προγράμματος δολωματικών ψεκασμών για τον Δάκο της ελιάς έτους 2018.

Το πρόγραμμα Δακοκτονίας θα εφαρμοστεί σε 2.580.050 προστατευόμενα ελαιόδεντρα που αντιστοιχούν σε 129.000 στρέμματα στους κάτωθι τομείς:

ΤΟΜΕΑΣ 1ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ
ΤΟΜΕΑΣ 2ΚΑΤΩ ΚΕΡΑΣΟΒΟ, ΠΑΠΑΔΑΤΕΣ, ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ
ΤΟΜΕΑΣ 3ΔΑΦΝΙΑΣ, ΚΑΨΩΡΑΧΗ, ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΓΑΒΑΛΟΥ, ΜΕΣΑΡΙΣΤΑ
ΤΟΜΕΑΣ 4ΑΓΡΙΝΙΟ, ΑΓΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΔΟΚΙΜΙ, ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΑΜΑΡΟΥΛΑ, ΣΚΟΥΤΕΣΙΑΔΑ, ΣΙΤΟΜΕΝΑ, ΣΚΟΥΤΕΡΑ, ΠΟΤΑΜΟΥΛΑ (ΤΡΙΧ.), ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΣ, ΧΟΥΝΗ, ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ, ΣΑΡΓΙΑΔΑ, ΑΜΠΕΛΙΑ, ΣΙΔΗΡΑ
ΤΟΜΕΑΣ 5ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ, ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ, ΝΕΑ ΑΒΩΡΑΝΗ, ΠΡΟΣΗΛΙΑ
ΤΟΜΕΑΣ 6ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ, ΝΕΡΟΜΑΝΑ, ΠΑΛΑΙΟΚΑΡΥΑ, ΠΑΡΑΒΟΛΑ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΚΥΡΑ ΒΓΕΝΑ, ΜΥΡΤΙΑ
ΤΟΜΕΑΣ 7ΝΕΑΠΟΛΗ, ΣΠΟΛΑΪΤΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΧΩΡΑ, ΕΛΑΙΟΦΥΤΟ
ΤΟΜΕΑΣ 8ΛΕΠΕΝΟΥ, ΣΤΡΑΤΟΣ, ΚΑΣΤΡΑΚΙ

Σημειώνουμε ότι στην περιοχή της Ναυπακτίας δεν θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα διότι δεν κατατέθηκαν προτάσεις από εργολάβους.

Παρακαλούνται οι ελαιοκαλλιεργητές να έχουν ανοικτά τα ελαιοκτήματα τους και αν είναι δυνατόν να παρευρίσκονται κατά τη διάρκεια του ψεκασμού.

Καλούνται επίσης οι μελισσοκόμοι να απομακρύνουν τις μελισσοκυψέλες τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές κατά τη διάρκεια των ψεκασμών.

Τέλος σημειώνουμε ότι για το Πρόγραμμα Δακοκτονίας 2018 της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας έχουν προσληφθεί 5 γεωπόνοι και 27 παγιδοθέτες, ενώ συνολικά στα συνεργεία των εργολάβων θα εργαστούν 300 περίπου άτομα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά δήλωσε σχετικά: «Η προσπάθεια όλων μας είχε ευτυχή κατάληξη και μπορέσαμε να υπερνικήσουμε τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν. Το εγχείρημα ήταν δύσκολο λόγω των πολύπλοκων και χρονοβόρων διαδικασιών που, δυστυχώς, εξακολουθούν να απαιτούνται σε τέτοιες περιπτώσεις. Όμως, με επίμονες προσπάθειες από όλους μας και με την αρωγή του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, δόθηκε λύση για τους αγρότες μας και την παραγωγή της Αιτωλοακαρνανίας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει πάντα ως προτεραιότητα την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα και θα καταβάλλει πάντα κάθε προσπάθεια να ξεπερνά τα όποια εμπόδια, ακόμη κι εκείνα που οφείλονται εξ ολοκλήρου στο τέρας της γραφειοκρατίας».

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Διευκρινήσεις μετακίνησης Γεωργών, Κτηνοτρόφων και εργατών γης

Aπό 7 έως τις 30 Νοεμβρίου 2020, επιβλήθηκε καθολικός περιορισμός της κυκλοφορίας στο σύνολο της Χώρας ως μέτρο …

==============================================