Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Στις Βρυξέλλες «Το καλάθι αγροτικών προϊόντων»

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συμμετέχουν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες στις 26 Ιουνίου 2018 για την ανάδειξη των προϊόντων της περιοχής μας.

Όλο το φάσμα γεωργικών, κτηνοτροφικών και αλιευτικών /ιχθυοκαλλιεργητικών προϊόντων, το ελαιόλαδο (ΠΓΕ) και η επιτραπέζια βρώσιμη ελιά, η σταφίδα (ΠΟΠ), οι φημισμένοι τοπικοί οίνοι, όπως η Μαυροδάφνη, ο Ροδίτης και το Μοσχάτο, τα τυριά μας, Φέτα και κεφαλογραβιέρα, τα κηπευτικά μας, τα πορτοκάλια και τα λεμόνια, τα προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας τσιπούρα και λαυράκι, το ξακουστό αυγοτάραχο (ΠΟΠ), το μέλι, το ηδύποτο τεντούρα, και μια μεγάλη ποικιλία από αρωματικά φυτά, που αποτελούν το «Καλάθι των Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» θα αναδειχτούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Στόχος της συμμετοχής είναι η προβολή και προώθηση των ιδιαίτερων ποιοτικών χαρακτηριστικών των ΠΟΠ/ΠΓΕ αγροδιατροφικών μας προϊόντων, αλλά και της γαστρονομίας της Δυτικής Ελλάδας στο ευρωπαϊκό κοινό, ώστε να αποτελέσουν τους «πρεσβευτές» της κληρονομιάς και του διατροφικού πολιτισμού μας.

Στην κουζίνα του Ευρωκοινοβουλίου οι γεύσεις και τα αρώματα των αγροδιατροφικών μας προϊόντων θα παρουσιαστούν στους επισκέπτες μέσα από τις δημιουργικές εμπνεύσεις του σεφ Θωμά Λαζανά που συνοδεύει την αποστολή.

Επικεφαλής της αποστολής είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «η περιοχή μας είναι συνυφασμένη με εξαιρετικής ποιότητας αγροτικά προϊόντα τα οποία πρέπει να προβληθούν και να προωθηθούν στις αγορές του εξωτερικού. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη ΠΔΕ συμμετέχουν στη συγκεκριμένη εκδήλωση, στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας που έχουμε σχεδιάσει και υλοποιούμε, καθώς πιστεύουμε ότι ο αγροδιατροφικός τομέας του τόπου μας μπορεί να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στο εξαγωγικό εμπόριο και να ενισχύσει την απασχόληση, το εισόδημα των παραγωγών και την τοπική μας οικονομία».

πηγή: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Ένωση Μεσολογγίου: Ξεκίνησε η παραλαβή Τιμολογίων για την επιστροφή ΦΠΑ

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου-Ναυπακτίας »Η Ένωση», σας ενημερώνει ότι παραλαμβάνει Τιμολόγια για την επιστροφή ΦΠΑ, …

==============================================