Πατάτα: Γεωργικές Προειδοποιήσεις Φυτοπροστασίας

Γεωργικές Προειδοποιήσεις Φυτοπροστασίας της καλλιέργειας Πατάτας για Περονόσπορο, εξέδωσε το περιφερειακό κέντρο προστασίας φυτών και ποιοτικού ελέγχου Αχαΐας, για τις περιοχές Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Ζακύνθου, Κεφαλλονιάς και Ιθάκης.

Σύμφωνα με το Δελτίο:

ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟΣ

Διαπιστώσεις: Σε όλες τις περιοχές υπάρχουν πατατοφυτείες σε στάδιο ευαίσθητο στις προσβολές από την ασθένεια. Η βαθμιαία άνοδος των θερμοκρασιών σε συνδυασμό με τις πρόσφατες βροχοπτώσεις επιτρέπει τη δημιουργία ιδιαίτερα ευνοϊκών συνθηκών για το ξεκίνημα προσβολών (βλ. γραφήματα) την ανάπτυξή του παθογόνου και την εμφάνιση συμπτωμάτων στο τέλος της επόμενης εβδομάδας .

Συστάσεις: Σύμφωνα με τις επίσημες προβλέψεις καιρού της ΕΜΥ για τα Ιόνια, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο για τις επόμενες ημέρες και έως την ερχόμενη Τρίτη 13-03-2018 αναμένεται αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις με θερμοκρασίες σε μικρή άνοδο οι οποίες θα κυμανθούν σε ευνοϊκά επίπεδα για την ανάπτυξη του παθογόνου από προσβολές που ενδεχομένως πραγματοποιήθηκαν στις επικίνδυνες βροχερές ημέρες της 6 ης και 8ης Μαρτίου. Οι φυτείες πρέπει να προστατεύονται με 7-ήμερες επεμβάσεις. Όπου απαιτείται, να ληφθεί υπόψη η ανάγκη κάλυψης και του νέου φυλλώματος.

Δείτε το Δελτίο

 

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Ελιά: Προειδοποιήσεις Φυτοπροστασίας για τον Πυρηνοτρήτη Νο5/2020

Γεωργικές Προειδοποιήσεις Φυτοπροστασίας της καλλιέργειας της Ελιάς, εξέδωσε το περιφερειακό κέντρο προστασίας φυτών και ποιοτικού …

==============================================