ΔΑΟΚ Αιτωλ/νιας: Ξεκίνησε η απογραφή αιγοπροβάτων, έως 15 Δεκεμβρίου η προθεσμία

Υπενθυμίζεται στους κτηνοτρόφους της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ότι η διενέργεια της ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και χοίρων και η κοινοποίηση των σχετικών στοιχείων στην οικεία κτηνιατρική αρχή, αποτελεί υποχρέωση του κάθε κατόχου αιγοπροβατοτροφικής ή/και χοιροτροφικής εκμετάλλευσης της επικράτειας.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι:

  1. Η απογραφή για τους κατόχους των αιγοπροβάτων, διενεργείται και κοινοποιείται στο διάστημα από 01 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου κάθε έτους.
  2. Η απογραφή για τους κατόχους των χοιρινών, διενεργείται εντός του μηνός Δεκεμβρίου και κοινοποιείται  έως και 30 μέρες αργότερα.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εμπλεκόμενων, και τη φετινή χρονιά (2017) η κοινοποίηση της απογραφής του ζωικού κεφαλαίου είναι δυνατό να διενεργηθεί:

  • είτε με την προσέλευση του κάθε κατόχου στην οικεία κτηνιατρική αρχή,
  • είτε με τη χρήση των αντίστοιχων ψηφιακών υπηρεσιών που έχουν τεθεί σε λειτουργία και θα ενεργοποιηθούν από 1η Νοεμβρίου (αιγοπρόβατα) και από 1η Δεκεμβρίου (χοίροι), χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του αιγοπροβατοτρόφου/χοιροτρόφου στις υπηρεσίες.

Η εγγραφή και η πρόσβαση του κάθε ενδιαφερόμενου στην ψηφιακή υπηρεσία κοινοποίησης της ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων, γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης e-services.minagric.gr.

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Διευκρινήσεις μετακίνησης Γεωργών, Κτηνοτρόφων και εργατών γης

Aπό 7 έως τις 30 Νοεμβρίου 2020, επιβλήθηκε καθολικός περιορισμός της κυκλοφορίας στο σύνολο της Χώρας ως μέτρο …

==============================================