Αρχική / Ενισχύσεις-Επενδύσεις / Προτεραιότητα στους νέους για την αναδιάρθρωση αμπελώνων

Προτεραιότητα στους νέους για την αναδιάρθρωση αμπελώνων

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπουργική απόφαση για τα κριτήρια και τους όρους εφαρμογής του προγράμματος αναδιάρθρωσης αμπελώνων.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, προτεραιότητα δίνεται στους νέους αγρότες έως 40 ετών οι οποίοι «εγκαθίστανται για πρώτη φορά ως αρχηγοί της εκμετάλλευσης» καθώς επίσης και στους κατόχους μικρών εκμεταλλεύσεων έως 20 στρέμματα.

Σύμφωνα με την απόφαση, μειώνεται το ποσοστό της προκαταβολής στο 80% (από 100%). Ειδικότερα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«1. Η χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης για το πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελουργικών εκτάσεων δύναται να πραγματοποιηθεί προκαταβολικά στους παραγωγούς, ένα μέτρο/δράση εκτελεστεί μετά τις 10 Ιουνίου της αμπελουργικής περιόδου ένταξης στο πρόγραμμα, με τις προϋποθέσεις ότι έχει:

α) υποβάλλει σχετική αίτηση προκαταβολής, σύμφωνα με το συνημμένο Υπόδειγμα 2 της παρούσας αναγράφοντας το ποσό προκαταβολής των ενισχύσεων που αιτείται με μέγιστο ποσό το 80% του συνολικού ποσού των δράσεων.

β) αρχίσει η υλοποίηση του μέτρου,

γ) συσταθεί εγγύηση αορίστου χρόνου από τον παραγωγό από εγκεκριμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ύψους 90% της ενίσχυσης.

πηγή: ypaithros.gr

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Βαμβάκι-euros

Πιστώθηκαν στους λογαριασμούς οι Συνδεδεμένες Ενισχύσεις

Από νωρίς σήμερα το απόγευμα άρχισαν να πιστώνονται τα χρήματα από τις συνδεδεμένες ενισχύσεις στους λογαριασμούς των παραγωγών. Το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *