Τελευταία Νέα

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των νέων αγροτών στο 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο στα Χανιά

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των νέων αγροτών στο 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, το οποίο φέτος πραγματοποιείται στα Χανιά και αποτελεί πλέον τον πιο συνεπή θεσμό του αγροτικού τομέα.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα διεξαγωγής του συνεδρίου, η κεντρική αίθουσα του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων κατακλίσθηκε από νέους ανθρώπους, που θέλησαν να δείξουν το δυναμικό τους παρόν.

Η μαζική συμμετοχή των νέων αγροτών εξέπληξε τους διοργανωτές και ανέδειξε με τον πιο έντονο τρόπο την ανάγκη δημιουργίας Ενώσεων Νέων Αγροτών στην Κρήτη, γεγονός που  αναμένεται να δρομολογηθεί το προσεχές διάστημα.

Κατά την χθεσινή πρώτη ημέρα του συνεδρίου, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με θέμα την ελαιοκομία και την προβατοτροφία ως δύο πυλώνες ανάπτυξης, απηύθυναν χαιρετισμούς εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης, πολιτικών κομμάτων, αγροτικών και τοπικών φορέων.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ), Θεόδωρος Βασιλόπουλος, αναφέρθηκε στους στόχους και τη στρατηγική της Π.Ε.Ν.Α. για τα επόμενα χρόνια, καταδεικνύοντας την επιθυμία της διοίκησης όλες οι Ενώσεις Νέων Αγροτών της χώρας να γίνουν πιο ενεργές και να παίξουν σημαντικό ρόλο  τόσο μέσω της ΠΕΝΑ όσο και στον τόπο τους.

«Το βασικότερο στοίχημα είναι η ενεργοποίηση και η δράση
που θα φέρει κοντά μας και όλους τους νέους που εφέτος εντάχθηκαν στο πρόγραμμα των νέων γεωργών  αλλά και όλους τους γεωργούς κάτω των 40 ετών  που δεν είναι ενταγμένοι», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλόπουλος.

Ως πρόεδρος πρότεινε στόχους όπως μεταξύ άλλων:

  • τη βελτίωση της θεσμικής παρέμβασης στο αγροτικό γίγνεσθαι
  • την προσφορά υπηρεσιών προς τα μέλη με στόχο τη διευκόλυνση τους ή την αύξηση των κερδών τους.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Π.Ε.Ν.Α. Νίκος Παυλονάσιος έκανε εκτενή αναφορά στη δομή και τους στόχους του Συνεδρίου, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων, ότι η αναζήτηση ενός κοινού τόπου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της αγροτικής νεολαίας, αποτελεί πρωταρχική επιδίωξη, έτσι ώστε οι νέοι της υπαίθρου να βελτιώσουν τις προοπτικές τους για το μέλλον τους στην ύπαιθρο.

Παράλληλα επεσήμανε τα σημαντικά φλέγοντα θέματα και τις καθυστερήσεις του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που δυσχεραίνουν τη ζωή των νέων αγροτών, προβάλλοντας τις θέσεις των νέων για ένα  πρόγραμμα που θα συνεισφέρει στις προσπάθειες για ένα καλύτερο μέλλον της ελληνικής υπαίθρου.

Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των νέων Κρητών  στις προσυνεδριακές δραστηριότητες, που πραγματοποιήθηκαν την  Τρίτη και Τετάρτη, στους Αγίους Πάντες Αποκορώνου και στο Καστέλι Κισσάμου, με θέμα: «τοπικά τυριά και ελαιόλαδο τεχνολογία, γεύσεις και αγορά», όπου ο παλμός των νέων  αγροτών ήταν ουσιαστικά ο προάγγελος της μαζικής παρουσίας τους στο συνέδριο.

Το 24ο συνέδριο συνεχίζει τις εργασίες του οι οποίες ολοκληρώνονται την Κυριακή. Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο: http://www.synedriopena.gr

πηγή: agrotypos.gr

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

ΥπΑΑΤ: Σε εφαρμογή η απρόσκοπτη λειτουργία των Αγροτικών Συνεταιρισμών

Τίθεται σε εφαρμογή η απρόσκοπτη λειτουργία των Αγροτικών Συνεταιρισμών σύμφωνα με σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε …

==============================================