Ενημέρωση για κρούσμα Οζώδους Δερματίτιδας απο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ζώνη Επιτήρησης ορίστηκε στο έδαφος της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα στις τοπικές κοινότητες Βρουβιανών και Περδικακίου του Δήμου Αμφιλοχίας, λόγου του πρόσφατου κρούσματος Οζώδους Δερματίτιδας των Βοοειδών που διαπιστώθηκε στην ΠΕ ΚΑρδίτσας.

Ενημερωτική σύσκεψη για την Οζώδη Δερματίτιδα θα πραγματοποιήσει, σύμφωνα με το Δελτίου Τύπου, η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της ΠΕ Αιτωλ/νίας την Πέμπτη στις 10.00 π.μ. στο Κοινοτικό Κατάστημα Περδικακίου.

Συγκεκριμένα το Δελτίο Τύπου αναφέρει:

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αιτωλ/νίας ενημερώνει ότι μετά από κρούσμα Οζώδους Δερματίτιδας των Βοοειδών που διαπιστώθηκε στην ΠΕ Καρδίτσας, ορίστηκε Ζώνη Επιτήρησης η οποία εισέρχεται και στο έδαφος της ΠΕ Αιτωλ/νίας και περιλαμβάνει τις Τοπικές Κοινότητες Βρουβιανών και Περδικακίου του Δήμου Αμφιλοχίας.

Σαν αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης εφαρμόζονται τα ακόλουθα μέτρα:

  1. Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όσες τυχόν εκτροφές έχουν παραμείνει ανεμβολίαστες
  2. Απογραφή όλων των εκμεταλλεύσεων που βρίσκονται στη Ζώνη Επιτήρησης.
  3. Απαγόρευση της κυκλοφορίας ζώων των ευαίσθητων ειδών σε δημόσιους δρόμους.
  4. Το περιορισμό των ζώων των ευαίσθητων ειδών εντός της Ζώνης Επιτήρησης για χρονικό διάστημα 60 ημερών.
  5. Για τη μεταφορά των ζώων των ευαίσθητων ειδών εντός της Ζώνης Επιτήρησης και προκειμένου να μεταφερθούν σε ορισμένο σφαγείο το οποίο θα ορισθεί από το Τοπικό Κέντρο Ελέγχου Ασθένειας προς άμεση σφαγή θα προηγείται η κλινική εξέταση όλων των ζώων από Επίσημο Κτηνίατρο για να επιβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει έστω και ένα ζώο ύποπτο προσβολής.
  6. Οι μεταφορείς ζώντων ζώων έχουν υποχρέωση για τον καθαρισμό, την απολύμανση και την απεντόμωση των φορτηγών τους πριν τη φόρτωση και μετά την εκφόρτωση των ζώων.
  7. Σε όλα τα βοοειδή που μετακινούνται για άμεση σφαγή, πρέπει προηγουμένως να έχει εφαρμοστεί αγωγή για τα εξωπαράσιτα και εντομοπροστασία, τηρώντας τους χρόνους αναμονής του κατασκευαστή, η οποία θα αναγράφεται και στο μητρώο φαρμακευτικής αγωγής.

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της ΠΕ Αιτωλ/νίας θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη στις 10.00 π.μ. στο Κοινοτικό Κατάστημα Περδικακίου ενημερωτική σύσκεψη για την Οζώδη Δερματίτιδα των Βοοειδών. Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Διευκρινήσεις μετακίνησης Γεωργών, Κτηνοτρόφων και εργατών γης

Aπό 7 έως τις 30 Νοεμβρίου 2020, επιβλήθηκε καθολικός περιορισμός της κυκλοφορίας στο σύνολο της Χώρας ως μέτρο …

==============================================