Τελευταία Νέα

Νέα τροπολογία για τους δασικούς χάρτες με αλλαγές και βελτιώσεις

Μεταβατικές διατάξεις και βελτιώσεις στη δασική νομοθεσία φέρνει νέα τροπολογία για τους δασικούς χάρτες. Οι αγρότες χρειάζεται να σπεύσουν γιατί στην τροπολογία δεν προβλέπεται νέα παράταση για τις περιοχές, που οι δασικοί χάρτες αναρτήθηκαν πρώτοι.

Η τροπολογία Φάμελλου κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ και περιλαμβάνει σειρά διατάξεων, που αφορούν στους αγρότες, που έχουν εκχερσωμένες γαίες, στους δασικούς συνεταιρισμούς και σε μονάδες, οι οποίες δεν έχουν αδειοδοτηθεί ακόμη λόγω διαφόρων εμπλοκών, καθώς και γενικότερα αγρούς, που χαρακτηρίστηκαν, για λόγους ουσίας ή τυπικούς, δασικοί.

Συγκεκριμένα προβλέπει παράταση για μονάδες, κτηνοτροφικές, γεωργικές, εκτροφεία γουνοφόρων ζώων, μελισσοκομεία, υδατοκαλλιέργειες, που δεν έχουν πάρει λόγω εμπλοκών άδειες στα δασαρχεία.

Με την τροπολογία, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι, για τη χορήγηση έγκρισης επέμβασης στα δάση, τις δασικές και τις χορτολιβαδικές εκτάσεις, που εκχερσώθηκαν από 11.6.1975 έως 17.3.2007 για γεωργική εκμετάλλευση χωρίς την απαιτούμενη άδεια της οικείας δασικής αρχής και καλλιεργούνται μέχρι σήμερα, δεν απαιτείται η τήρηση των προβλεπόμενων προϋποθέσεων.

Προβλέπει, επίσης, ότι για τις εκτάσεις με αγροτική μορφή που διασώθηκαν, οι οποίες στερούνται τίτλων ιδιοκτησίας και δεν είναι δάση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για γεωργική και δενδροκομική εκμετάλλευση χωρίς να επιτρέπεται αλλαγή χρήσης. Δύνανται επίσης αγρότες που καλλιεργούσαν επί σειρά ετών και αδιάλειπτα τις γεωργικές εκτάσεις, που τους έχουν παραχωρηθεί, με προσωρινούς τίτλους παραχώρησης, υπό προϋποθέσεις να αποκτήσουν οριστικό τίτλο.

πηγή: ypaithros.gr

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Διευκρινήσεις μετακίνησης Γεωργών, Κτηνοτρόφων και εργατών γης

Aπό 7 έως τις 30 Νοεμβρίου 2020, επιβλήθηκε καθολικός περιορισμός της κυκλοφορίας στο σύνολο της Χώρας ως μέτρο …

==============================================