Παράταση εξετάζει το Υπουργείο για τις φορολογικές δηλώσεις

 

Παράταση δύο εβδομάδων για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών καθώς, παρά το γεγονός ότι η προθεσμία εκπνέει σε λίγες μέρες (30 Ιουνίου), ο όγκος των δηλώσεων που έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής δεν ξεπερνά το 60%.

Εκτιμάται ότι τουλάχιστον 2 εκατ. φορολογούμενοι (σε σύνολο 6,3 εκατ. ευρώ) δεν έχουν υποβάλει μέχρι στιγμής τις δηλώσεις τους και θεωρείται πολύ δύσκολο το taxis να καταφέρει να διαχειριστεί τον αριθμό αυτό μέσα σε πέντε μέρες δίχως να αντιμετωπίσει προβλήματα.

Προκειμένου πάντως να μην ανακοπεί ο ρυθμός υποβολής που το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί, η όποια παράταση πιθανότατα θα ανακοινωθεί την τελευταία μέρα της προθεσμίας, δηλαδή στις 30 Ιουλίου.

Μιλώντας πάντως στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm και στην εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου ανέφερε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου εξετάζουν τα σχετικά αιτήματα των φορέων και πριν από το τέλος της εβδομάδας θα έχει ληφθεί η οριστική απόφαση. Συμπλήρωσε πάντως ότι η παράταση που ενδεχομένως δοθεί δε θα είναι μεγάλη.

Έως τέλη Αυγούστου ο ΕΝΦΙΑ

Η κα Παπανάτσιου εκτίμησε ακόμα ότι στο τέλος Αυγούστου θα αναρτηθούν στο taxis τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ και συμπλήρωσε ότι  η εξόφλησή τους θα γίνει σε τέσσερις δόσεις από Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο και ίσως να υπάρξει και πέμπτη δόση τον Ιανουάριο του 2018.

Σχετικά με την ευθυγράμμιση αντικειμενικών και εμπορικών τιμών των ακινήτων, η κα Παπανάτσιου ανέφερε ότι η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου, γεγονός που όπως είπε, θα επιφέρει αλλαγές στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ.

«Θα ξεκινήσουμε επιτροπές σε όλες τις Περιφέρειες για να εξετάσουμε τις αντικειμενικές με τις εμπορικές. Θα υπάρχει εκπροσώπηση των φορέων», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε απαντώντας στο ερώτημα πότε θα είναι έτοιμο το υπουργείο Οικονομικών: «Πιστεύουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι στο τέλος του χρόνου, όπως είναι και η δέσμευση που έχουμε».

Στο ερώτημα αν αλλάξουν οι αντικειμενικές θα αλλάξουν και οι συντελεστές, ώστε να εισπράττεται από τον ΕΝΦΙΑ το ίδιο ποσό, η κα Παπανάτσιου απάντησε: «Θα αυξηθούν σίγουρα αναλογικά, σύμφωνα με την κατηγορία της αξίας των ακινήτων που έχουν. Από κει και πέρα θα δούμε πώς θα γίνει, σε ποιες κατηγορίες θα αυξηθούν ή σε ποιες κατηγορίες θα μειωθούν. Σίγουρα το ποσό της είσπραξης θα πρέπει να παραμείνει το ίδιο».

Παράλληλα, η υφυπουργός απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να δοθεί νέα παράταση, μετά τις 14 Ιουλίου, για τα ανασφάλιστα οχήματα.

Για το ζήτημα των κατασχέσεων για οφειλές προς το δημόσιο ύψους 50-100 ευρώ, η κα Παπανάτσιου διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν τέτοια περιστατικά και τόνισε: «Αν υπάρχει κάποια τέτοια κατάσχεση, τότε, σε αυτή την περίπτωση, ας έρθουν να το πούνε και σε εμάς και να το δούμε».

πηγή: ypaithros.gr

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Ένωση Μεσολογγίου: Ξεκίνησε η παραλαβή Τιμολογίων για την επιστροφή ΦΠΑ

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου-Ναυπακτίας »Η Ένωση», σας ενημερώνει ότι παραλαμβάνει Τιμολόγια για την επιστροφή ΦΠΑ, …

==============================================