Πραγματοποιήθηκε το πρώτο Δ.Σ. του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ)

Στον Βόλο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Μαΐου 2017, το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.), παρουσία εκπροσώπων συνεταιριστικών οργανώσεων από όλη τη Θεσσαλία.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε αποτίμηση της κατάστασης στον αγροτικό τομέα και αποφασίστηκε  να αναληφθούν πρωτοβουλίες από την πλευρά του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. για τα μείζονα προβλήματα που αφορούν στις συνεταιριστικές οργανώσεις, τους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας.

Ειδικότερα, αποφασίστηκαν τα εξής:

  1. Να κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση εκ μέρους του Σ.Α.ΣΟ.Ε.Ε. στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης του ΥΠΑΑ&Τ για τις κορυφαίες συνεταιριστικές οργανώσεις της χώρας.
  2. Να κατατεθούν οι θέσεις-προτάσεις του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. προς τα αρμόδια Υπουργεία και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα για τα ακόλουθα θέματα:
  • παράνομη διακίνηση αγροτικών προϊόντων, κατάσταση που πλήττει σημαντικά τις συνεταιριστικές οργανώσεις
  • φορολογικό και ασφαλιστικό των αγροτών
  • αποδοτικότερη προς όφελος των αγροτών λειτουργία του ΕΛΓΑ
  • μεγαλύτερη απορρόφηση πόρων από τον Β΄ Πυλώνα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.
  1. Να διεξαχθεί από τον Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. έρευνα αγοράς στον κλάδο των αγροτικών εφοδίων (γεωργικά φάρμακα, λιπάσματα κ.λ.π.), με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών για μείωση του κόστους αγροτικής παραγωγής.
  2. Να δημιουργηθούν Ομάδες Εργασίας, αποτελούμενες από μέλη του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. και τεχνοκράτες, με στόχο την καταγραφή συγκεκριμένων προτάσεων για την χάραξη εθνικής στρατηγικής στήριξης ανά βασικό προϊόν και κλάδο.
  3. Η πολιτική και νομική στήριξη μελών Διοικητικών Συμβουλίων συνεταιριστικών οργανώσεων, τα οποία αποδεδειγμένα διώκονται αδίκως.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. κ. Αλέκος Κοντός, είπε:

«Ο ΣΑΣΟΕΕ είναι ένας νεοσύστατος, ακομμάτιστος και αποκλειστικά αυτοχρηματοδοτούμενος σύνδεσμος, στον οποίο μετέχουν εκπρόσωποι περισσότερες από 80 συνεταιριστικές οργανώσεις,  από την Κρήτη έως τον Έβρο και στόχο έχει την ουσιαστική αναβάθμιση του συνεταιριστικού κινήματος σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Θεωρούμε μονόδρομο τη στήριξη του συνεταιριστικού κινήματος, έτσι ώστε μέσω των ισχυρών οργανώσεων να διασφαλίσουμε τη στήριξη του αγροτικού κόσμου μας και να επιτύχουμε την πολυπόθητη αγροτική ανάπτυξη. Σε αυτή τη φάση ως Σ.Α.ΣΟ.Ε.Ε. έχουμε στόχο τη συγκρότηση και κατάθεση συγκεκριμένων, ρεαλιστικών και αποτελεσματικών προτάσεων προς την Πολιτεία και τα κόμματα για όλα τα μείζονα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Θεωρούμε υποχρέωση και ευθύνη μας αυτές τις πρωτοβουλίες, δουλεύουμε συστηματικά προς την κατεύθυνση αυτή και είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα, με συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, θα έχουμε σημαντικά αποτελέσματα».

πηγή: ypaithros.gr

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Αναγνωρίστηκε η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Επιτραπέζιας Ελιάς

   Αναγνωρίστηκε η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Επιτραπέζιας Ελιάς σύμφωνα με σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε …

==============================================