Τελευταία Νέα

Αμυγδαλιά: Γεωργικές Προειδοποιήσεις Φυτοπροστασίας για το Ευρύτομο

Γεωργικές Προειδοποιήσεις Φυτοπροστασίας για την καλλιέργεια της Αμυγδαλιάς και την αντιμετώπιση του Ευρύτομου, εξέδωσε το περιφερειακό κέντρο προστασίας φυτών και ποιοτικού ελέγχου Βόλου.

Σύμφωνα με το Δελτίο:

Το Ευρύτομο είναι ο σημαντικότερος εχθρός της Αμυγδαλιάς διότι μπορεί να προκαλέσει μεγάλη απώλεια της παραγωγής. Μοιάζει με μαύρο φτερωτό μυρμήγκι. Διαχειμάζει ως ανεπτυγμένη προνύμφη μέσα στα προσβεβλημένα Αμύγδαλα, πού συνήθως παραμένουν μουμιοποιημένα στο δένδρο. Έχει μία γενεά το έτος.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ: Από παρατηρήσεις σε εντομολογικούς κλωβούς υπαίθρου διαπιστώνεται ότι συνεχίζεται η έξοδος των ακμαίων του ευρυτόμου στις πρώιμες και όψιμες περιοχές του νομού Μαγνησίας με μέγιστο της εξόδου στις 10-12 Απριλίου. Έναρξη εξόδου του ευρυτόμου σε περιοχές του νομού Λάρισας (Καλαμάκι, Συκούριο, Αμπελώνα) στις 7-10 Απριλίου (με 2-3 άτομα ακμαία ανά κλωβό),στο Δομένικο στις 13Απριλίου (με 6-8 άτομα ανά κλωβό).

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ:

  1. Να συνεχισθούν οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση του ευρυτόμου στις πρώιμες και όψιμες περιοχές του νομού Μαγνησίας και Λάρισας
  2. Επανάληψη των ψεκασμών ανά 7-8 ημέρες μέχρι και την σκλήρυνση του ενδοκαρπίου.
  3. Οι ψεκασμοί να γίνονται κατά τις μεσημβρινές ώρες της ημέρας, που έχουμε την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια και υψηλότερες θερμοκρασίες, διότι τότε έχουμε τη μεγαλύτερη έξοδο των ακμαίων του ευρυτόμου. Όταν ο καιρός είναι ομιχλώδης – νεφοσκεπής και κρύος δεν ψεκάζουμε (λόγω μειωμένης δραστηριότητας του εντόμου).

δείτε εδώ το δελτίο

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Ελιά: Προειδοποιήσεις Φυτοπροστασίας για τον Πυρηνοτρήτη Νο5/2020

Γεωργικές Προειδοποιήσεις Φυτοπροστασίας της καλλιέργειας της Ελιάς, εξέδωσε το περιφερειακό κέντρο προστασίας φυτών και ποιοτικού …

==============================================