Αρχική / Οικονομία-Αγορά / ΙCAC: Υψηλό παγκόσμιο ενδιαφέρον για την καλλιέργεια Βάμβακος.

ΙCAC: Υψηλό παγκόσμιο ενδιαφέρον για την καλλιέργεια Βάμβακος.

Η παγκόσμια παραγωγή βαμβακιού, βάσει σχετικής ανάλυσης της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής Βάμβακος (ICAC) στην μηνιαία αναφορά της, προβλέπεται να αυξηθεί κατά 1% στους 23,1 εκατομμύρια τόνους το 2017/18 αφού οι υψηλές φετινές τιμές ενθαρρύνουν τους παραγωγούς να καλλιεργήσουν βαμβάκι.

Η παγκόσμια χρήση βάμβακος το 2016/17 αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητη στους 24,1 εκατομμύρια τόνους. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αδύναμη παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και τον ανταγωνισμό από πολυεστέρα, ο οποίος έχει σημαντικά χαμηλότερες τιμές από ότι το βαμβάκι.

Για την ερχόμενη περίοδο(2017/18) η ICAP προβλέπει ενδεχόμενη αύξηση χρήσης βάμβακος κατά 1% φθάνοντας τους 24,4 εκατομμύρια τόνους, καθώς από τη μια οι τιμές του βαμβακιού ενδέχεται να μειωθούν λόγω της υψηλότερης παραγωγής, καθιστώντας το βαμβάκι πιο ανταγωνιστικό, και από την άλλη η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας αναμένεται να είναι πολύ ισχυρότερη το 2017 και το 2018.

Η σταθερά υψηλότερη χρήση βάμβακος της διετίας 2016/17 και 2017/18 σε σχέση με την αντίστοιχη παραγωγή αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων κατά 1,3 εκατομμύρια τόνους. Η μείωση των αποθεμάτων ενδεχομένως να συγκρατήσει τις πιέσεις στις τιμές λόγω της προβλεπόμενης αύξησης της παραγωγής.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την μηνιαία αναφορά της ICAC ΕΔΩ

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Αναρτήθηκαν οι Δασικοί Χάρτες της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας!

Αναρτήθηκαν οι Δασικοί Χάρτες της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση  της Διεύθυνσης Δασών Αιτωλοακαρνανίας. Προθεσμία υποβολής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *