Αρχική / Οικονομία-Αγορά / ΙCAC: Υψηλό παγκόσμιο ενδιαφέρον για την καλλιέργεια Βάμβακος.

ΙCAC: Υψηλό παγκόσμιο ενδιαφέρον για την καλλιέργεια Βάμβακος.

Η παγκόσμια παραγωγή βαμβακιού, βάσει σχετικής ανάλυσης της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής Βάμβακος (ICAC) στην μηνιαία αναφορά της, προβλέπεται να αυξηθεί κατά 1% στους 23,1 εκατομμύρια τόνους το 2017/18 αφού οι υψηλές φετινές τιμές ενθαρρύνουν τους παραγωγούς να καλλιεργήσουν βαμβάκι.

Η παγκόσμια χρήση βάμβακος το 2016/17 αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητη στους 24,1 εκατομμύρια τόνους. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αδύναμη παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και τον ανταγωνισμό από πολυεστέρα, ο οποίος έχει σημαντικά χαμηλότερες τιμές από ότι το βαμβάκι.

Για την ερχόμενη περίοδο(2017/18) η ICAP προβλέπει ενδεχόμενη αύξηση χρήσης βάμβακος κατά 1% φθάνοντας τους 24,4 εκατομμύρια τόνους, καθώς από τη μια οι τιμές του βαμβακιού ενδέχεται να μειωθούν λόγω της υψηλότερης παραγωγής, καθιστώντας το βαμβάκι πιο ανταγωνιστικό, και από την άλλη η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας αναμένεται να είναι πολύ ισχυρότερη το 2017 και το 2018.

Η σταθερά υψηλότερη χρήση βάμβακος της διετίας 2016/17 και 2017/18 σε σχέση με την αντίστοιχη παραγωγή αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων κατά 1,3 εκατομμύρια τόνους. Η μείωση των αποθεμάτων ενδεχομένως να συγκρατήσει τις πιέσεις στις τιμές λόγω της προβλεπόμενης αύξησης της παραγωγής.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την μηνιαία αναφορά της ICAC ΕΔΩ

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Από την 1η Ιουλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ενίσχυσης επενδύσεων σε οινοποιεία

  Από την 1η Ιουλίου ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ενίσχυσης επενδύσεων σε οινοποιεία, σύμφωνα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *