Έναρξη για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις

 

Άνοιξε η αυλαία για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων για την υποβολή των δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος φορολογικού έτους 2016.

Οι επαγγελματίες αγρότες, ετεροεπαγγελματίες, συνταξιούχοι ΟΓΑ καθώς και όσοι έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα και είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, πρέπει φέτος να προσέξουν τους νέους κωδικούς που προστέθηκαν στο Ε1. Συγκεκριμένα:

Κωδικοί 021-022, πρέπει να συμπληρωθούν από όσους ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, προκειμένου να δικαιούνται εκπτώσεων φόρου έως 1.900-2.100 ευρώ, όπως και οι μισθωτοί.

Κωδικοί 037-038, oι οποίοι εμφανίζονται προσυμπληρωμένοι με την ένδειξη «ΝΑΙ» όταν ο φορολογούμενος που ασκεί αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα είναι «κατ’ επάγγελμα αγρότης». Οι φορολογούμενοι αυτής της περίπτωσης κατοχυρώνουν αυτόματα το δικαίωμα έκπτωσης φόρου έως 1.900-2.100 ευρώ.

Κωδικοί 115-116. Δηλώνεται το ακαθάριστο εισόδημα που αποκτήθηκε το 2016 από την υπεκμίσθωση εκτάσεων γης.

Κωδικοί 117-118, δηλώνουν οι υπεκμισθωτές εκτάσεων γης τα ποσά των ενοικίων που έχουν καταβάλει, ώστε αυτά να αφαιρεθούν (να εκπέσουν) από τα εισοδήματα που θα δηλώσουν στους κωδικούς 115-116.

Καταργήθηκαν οι κωδικοί 007-008,τους οποίους συμπλήρωναν όσοι κατοικούν μόνιμα σε νησιά με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους.

Δείτε εδώ τον αναλυτικό οδηγό για την συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης 2017

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Ένωση Μεσολογγίου: Ξεκίνησε η παραλαβή Τιμολογίων για την επιστροφή ΦΠΑ

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου-Ναυπακτίας »Η Ένωση», σας ενημερώνει ότι παραλαμβάνει Τιμολόγια για την επιστροφή ΦΠΑ, …

==============================================