Ανυπολόγιστες οι ζημιές από την κακοκαιρία ”Ιανός” στον κάμπο Κατοχής και Νεοχωρίου.

Ανυπολόγιστες οι ζημιές από την κακοκαιρία Ιανός στον κάμπο Κατοχής και Νεοχωρίου.

Τεράστιες οι ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής των Οινιαδών, λόγω της κακοκαιρίας ”Ιανός”. Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν η αιτία να ξεριζωθούν πάρα πολλά δέντρα από ελαιώνες, εσπεριδοειδή και ροδιές, επίσης παρατηρείται σε μεγάλο βαθμό πτώση καρπών.

«Η άμεση στήριξη της παραγωγικής καρδιάς του τόπου μας είναι επιβεβλημένη και καλώ την Πολιτεία να το πράξει το συντομότερο δυνατό», σημείωσε ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου, από το πρωί του Σαββάτου ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου, συνοδευόμενος από τους αρμόδιους αντιδημάρχους βρέθηκαν στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία για να διαπιστώσουν το μέγεθος του προβλήματος. Τόσο στο Νεοχώρι, όσο και στην Κατοχή υπάρχει πλήθος αγρών με ξεριζωμένες ελιές, ροδιές και εσπεριδοειδή ενώ παρατηρείται και πτώση καρπού σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Αμέσως έγινε επικοινωνία με κλιμάκια του ΕΛΓΑ και των ΠΣΕΑ ζητώντας να έρθουν άμεσα οι εκτιμητές και να προχωρήσουν οι διαδικασίες καταγραφής και αποζημίωσης. Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου υπογράμμισε ότι οι παραγωγοί του Δήμου πλήττονται για ακόμη μια φορά και μάλιστα σε συνέχεια μιας κακής χρονιάς, κυρίως στον κλάδο της ελιάς.

               

 

 

πηγή φωτό: Διαμάντη Ιωάννα, Κοκοτός Δημήτρης

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Ενωση Μεσολογγίου: Οχι στην υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου-Ναυπακτίας ”Η Ένωση” αποφάσισε τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση κατά της …

==============================================