Αρχική / Τα νέα μας / Σε απόγνωση οι παραγωγοί Καλαμών της Αιτωλοακαρνανίας

Σε απόγνωση οι παραγωγοί Καλαμών της Αιτωλοακαρνανίας

Σε απόγνωση οι παραγωγοί Καλαμών της Αιτωλοακαρνανίας

Στο νομό Αιτωλοακαρνανίας παράγεται η μισή πανελλήνια παραγωγή ελιάς Καλαμών. Σημαντικό ποσοστό του αγροτικού πληθυσμού της περιοχής μας στηρίζεται στην Ελιά Καλαμών αποκλειστικά.

Η πανδημία του Covid-19 σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες δημιούργησε ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που οδήγησε σε ελάχιστη ζήτηση ακόμη και σε πολύ χαμηλές τιμές (υποδιπλάσιες της αντίστοιχης περσινής περιόδου).

Οι παραγωγοί της Ελιάς Καλαμών έχουν αδιάθετη την παραγωγή τους και βρίσκονται σε απόγνωση. Παράλληλα τα καλλιεργητικά έξοδα παραμένουν υψηλά οδηγώντας πολλούς στην ελλιπή φροντίδα των δέντρων τους, θέτοντας σε κίνδυνο την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο.
Η πολιτεία πρέπει να δει το θέμα που έχει προκύψει, κάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να στηριχτούν οι ελαιοπαραγωγοί της Ελιάς Καλαμών της περιοχής μας, ώστε να παραμείνει ζωντανή η Καλλιέργεια της Ελιάς Καλαμών.

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Στρατηγική Συνεργασία Ένωσης Μεσολογγίου και Κλωστοϋφαντουργίας Ναυπάκτου!

  Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσολογγίου-Ναυπάκτου και της εταιρίας Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου Α.Β.Ε.Ε. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *