Εμπαιγμός ΥπΑΑΤ στα βιολογικά, για τους κτηνοτρόφους των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων

Εμπαιγμός ΥπΑΑΤ στους κτηνοτρόφους των τριών Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, με τα βιολογικά.

Από βδομάδα σε βδομάδα πάνε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο οργανισμός πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ) το θέμα της εξόφλησης των βιολογικών στην κτηνοτροφία έτους 2018, ενώ οι παραγωγοί εμφανίζονται εξοργισμένοι κάνοντας λόγο για εμπαιγμό και κοροϊδία εκ μέρους των υπευθύνων.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι υπάρχει ενδεχόμενο να μη γίνει ούτε αυτή την εβδομάδα η εξόφληση των βιολογικών στους δικαιούχους των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων και να πάει για την επόμενη.

Για το θέμα μάλιστα δεν υπάρχει καμιά επίσημη ενημέρωση από το ΥπΑΑΤ, αν και φημολογείται ότι για να τρέξουν οι πληρωμές απαιτείται να υπογράψει και ο Γενικός Γραμματέας του ΥπΑΑΤ (του οποίου δεν έχει πάρει ΦΕΚ η τοποθέτηση), ενώ αγανακτισμένοι παραγωγοί όλες αυτές τις ημέρες από τις εν λόγω Περιφέρειες κάνουν λόγο για «δυο μέτρα και δυο σταθμά», μιλώντας στον ΑγροΤύπο.

Υπενθυμίζεται ότι όπως αποκάλυψε πρώτος ο ΑγροΤύπος, η κωλυσιεργία οφείλεται σε ένα λάθος στον υπολογισμό του ποσού (κονδυλίου) που απαιτείτο για την πληρωμή, με αποτέλεσμα να τελειώσουν τα χρήματα και να μην αποπληρωθούν όλες οι Περιφέρειες. Οι υπεύθυνοι μάλιστα προτίμησαν να αφήσουν εκτός εξόφλησης ολόκληρους νομούς και να μην δώσουν έναντι κάποια χρήματα στους δικαιούχους. Όλα αυτά την ώρα που στο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ οι δικαιούχοι βλέπουν τα ποσά που είναι να παίρνουν.

Σημειωτέον ότι με ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενημέρωσε πως, λόγω τεχνικού προβλήματος σε εξοπλισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ που υποστηρίζει τη μηχανογραφική εφαρμογή στην οποία πραγματοποιείται η υποβολή ενδικοφανών προσφυγών για τις πληρωμές εκκαθάρισης έτους εφαρμογής 2018 του Μέτρου 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020, δίνεται παράταση υποβολής ενδικοφανών προσφυγών έως και την Πέμπτη 25-7-2019.

 

πηγή: agrotypos.gr

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Οικονόμου: Σε λιγότερο από 1 μήνα η έναρξη του προγράμματος των Αρδευτικών

Σύμφωνα με όσα αναφέρει εγγράφως στη βουλή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου. Απαντώντας σε …

==============================================