Εντός της επόμενης εβδομάδος αναμένεται να πληρωθεί η συνδεδεμένη βάμβακος για το έτος 2018.

cotton-euro

Εντός της επόμενης εβδομάδος, μετά τις 25 Μαρτίου, αναμένεται να πληρωθεί στους παραγωγούς, η ειδική ενίσχυση βάμβακος για το έτος 2018.

Με τα σημερινά δεδομένα, οι πληροφορίες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αναφέρουν ότι πιο πιθανές ημερομηνίες πληρωμής είναι πλέον η Τετάρτη 27 Μαρτίου ή Πέμπτη 28 Μαρτίου, κανείς ωστόσο δεν μπορεί να αποκλείσει και το ενδεχόμενο η πληρωμή αυτή να γίνει την Παρασκευή 29 Μαρτίου.

Εκείνο που φαίνεται να ξεκαθαρίζει, όμως, όσο περνούν οι ημέρες, είναι το τελικό ποσό της ενίσχυσης, η οποία αναμένεται να ανέλθει στα 68,5 ευρώ, ούσα μειωμένη από πέρσι, λόγω αύξησης των επιλέξιμων εκτάσεων.

Την πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος θα ακολουθήσουν, πιστώσεις στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών για μέτρα που αφορούν στα Μικρά Νησιά του Αιγαίου, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν και διορθωτικές πληρωμές τσεκ, σε αγρότες, που είχαν θέμα με τους δασικούς χάρτες.

Εξάλλου, εντός του Απριλίου, υπάρχει στο πλάνο του ΟΠΕΚΕΠΕ, να γίνει πληρωμή κάποιων συνδεδεμένων ενισχύσεων, ενώ για το Μάιο, πάει σίγουρα η πληρωμή της συνδεδεμένης Κορινθιακής σταφίδας.

Τέλος, οι συνδεδεμένες ζωικής τοποθετούνται χρονικά να πληρωθούν μάλλον τον Ιούνιο, ενώ όσοι παραγωγοί δεν πήραν την εξισωτική αποζημίωση, θα την λάβουν πριν το Πάσχα, όταν θα έχει ολοκληρωθεί και η εξέταση των ενστάσεων.

πηγή: agrotypos.gr

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Οικονόμου: Σε λιγότερο από 1 μήνα η έναρξη του προγράμματος των Αρδευτικών

Σύμφωνα με όσα αναφέρει εγγράφως στη βουλή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου. Απαντώντας σε …

==============================================