Εγκρίθηκαν νέα προγράμματα Leader σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά – Ιθάκη

Τρία (3) επιπλέον νέα τοπικά προγράμματα Leader εγκρίθηκαν για τα νησιά Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη σύμφωνα με Δελτίου Τύπου που εξέδωσε το ΥΠΑΑΤ.

Συγκεκριμένα

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης και έγκρισης Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων στο πλαίσιο της 2ης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για την επιλογή του Μέτρου 19 «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤοΚ – Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων)» του ΠΑΑ 2014-2020.

Στόχος της πρόσκλησης ήταν να δοθεί η δυνατότητα υποβολής προτάσεων τοπικών προγραμμάτων σε περιοχές που δεν καλύφθηκαν από την πρώτη πρόσκληση. Βάσει της σχετικής απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, με αριθ. πρ. 3893/12/2017 (ΦΕΚ 4557/Β/2017), εγκρίνονται τρία (3) επιπλέον νέα τοπικά προγράμματα στη Ζάκυνθο, στην Κεφαλονιά / Ιθάκη και στην Κρήτη επιτυγχάνοντας τη χωρική κάλυψη του συνόλου ουσιαστικά των αγροτικών περιοχών της χώρας από τα τοπικά προγράμματα CLLD/LEADEAR.

Συνολικά, με τη 1η και 2η Πρόσκληση, έχουν εγκριθεί 51 στρατηγικές τοπικής ανάπτυξης, μονοταμειακής ή και πολυταμειακής προσέγγισης, με συνολική Δημόσια Δαπάνη:

  • Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) 303.950.000 €
  • Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας & Αλιείας (ΕΤΘΑ) 70.500.000 €

Παράλληλα, δεδομένης της ολοκλήρωσης του εθνικού θεσμικού πλαισίου εφαρμογής τον τοπικών προγραμμάτων είναι δυνατή η ενεργοποίηση των τοπικών στρατηγικών μέσω της έκδοσης προσκλήσεων για την ένταξη ιδιωτικών και δημόσιων έργων από τις Ομάδες Τοπικής Δράσης.

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Οικονόμου: Σε λιγότερο από 1 μήνα η έναρξη του προγράμματος των Αρδευτικών

Σύμφωνα με όσα αναφέρει εγγράφως στη βουλή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου. Απαντώντας σε …

==============================================