Αρχική / Οικονομία-Αγορά / Ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο για την νομιμοποίηση αυθαίρετων σταβλικών εγκαταστάσεων

Ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο για την νομιμοποίηση αυθαίρετων σταβλικών εγκαταστάσεων

Ψηφίσθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον «Έλεγχο και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος και λοιπές διατάξεις».  Το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες κτηνοτρόφους να νομιμοποιήσουν τις αυθαίρετες σταβλικές τους εγκαταστάσεις χωρίς πρόστιμο, προσκομίζοντας, μεταξύ άλλων, έκθεση μηχανικού και παράβολο 300 ευρώ.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Νίκος Παπαδόπουλος, σε δήλωσή του σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος, αναφέρει τα εξής:

«Mε το Άρθρο 120 του νομοσχεδίου, οι αυθαίρετες κατασκευές σταυλικών εγκαταστάσεων και συνοδών κτιρίων προσωρινής διαμονής σε δημόσιες υπό νόμιμη παραχώρηση ή ιδιωτικές εκτάσεις εκμεταλλευόμενες νομίμως από κτηνοτρόφους, οι οποίες είναι καταχωρημένες στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΟΣΔΕ), μπορούν να υπαχθούν στις διατάξεις του παρόντος νόμου, χωρίς την καταβολή προστίμου, αφού υποβάλλουν τα απαραίτητα και αναφερόμενα από τον νόμο δικαιολογητικά.

Το νομοσχέδιο έτσι δίνει την δυνατότητα σε χιλιάδες κτηνοτρόφους  να νομιμοποιήσουν τις αυθαίρετες σταυλικές εγκαταστάσεις δίχως πρόστιμο, προσκομίζοντας, μεταξύ άλλων, έκθεση μηχανικού, καθώς επίσης και παράβολο υπέρ του ελληνικού Δημοσίου, ύψους 300 ευρώ».

πηγή: agrotypos.gr

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Αναρτήθηκαν οι Δασικοί Χάρτες της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας!

Αναρτήθηκαν οι Δασικοί Χάρτες της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση  της Διεύθυνσης Δασών Αιτωλοακαρνανίας. Προθεσμία υποβολής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *