Τελευταία Νέα

Επίσκεψη του ΥπΑΑΤ Β.Αποστόλου στην Έκθεση Nostos 2017 Ναυπάκτου

Την έκθεση Nostos Expo 2017 που διοργανώνει ο Δήμος Ναυπακτίας για τον Ελληνικό Εναλλακτικό Τουρισμό, επισκέφτηκε το Σάββατο 14 Οκτωβρίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου.

Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου:

Κατά την επίσκεψή του, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Nostos Expo-Forum 2017», συναντήθηκε με αγρότες καθώς και με δημάρχους της ευρύτερης περιοχής της πεδιάδας του Μόρνου, στην οποία εκκρεμούν τα έργα αναδασμού και η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου εγγειοβελτιωτικού έργου.

Στη συνάντηση που έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ο Υπουργός ενημέρωσε τους αγρότες και όλους τους παρευρισκόμενους ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ έχουν παραλάβει πρόσφατα τα επικαιροποιημένα πλέον τεύχη δημοπράτησης.
Βάσει των συγκεκριμένων προδιαγραφών θα αναζητηθεί η επιπρόσθετη χρηματοδότηση που απαιτείται για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου. Δεδομένου ότι οι εθνικοί πόροι μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για το τρέχον έτος (2017) έχουν εξαντληθεί, θα γίνει προσπάθεια εξεύρεσης πόρων μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων του νέου ημερολογιακού έτους.

Παράλληλα, σύντομα θα προγραμματιστεί συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων θεσμικών παραγόντων μεταξύ Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες προώθησης υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου. Σημειώνεται ότι οι παρευρισκόμενοι τοποθετήθηκαν άκρως θετικά προς τις δηλώσεις του Υπουργού και συμφώνησαν πως όλες οι πλευρές θα συμβάλλουν προς κάθε κατεύθυνση για τη γρήγορη υλοποίηση του έργου.

Μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παραβρέθηκε στις συνεδριακές εκδηλώσεις της διοργάνωσης «Nostos Expo-Forum 2017» για τον Ελληνικό Εναλλακτικό Τουρισμό, όπου απηύθυνε ομιλία με θέμα: «Ο πρωτογενής τομέας μοχλός ανάπτυξης και συνοχής της υπαίθρου».

Διαβάστε εδώ την ομιλία του κ. Αποστόλου

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Αναρτήθηκαν οι Δασικοί Χάρτες της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας!

Αναρτήθηκαν οι Δασικοί Χάρτες της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση  της Διεύθυνσης Δασών Αιτωλοακαρνανίας. Προθεσμία υποβολής …

==============================================