Τελευταία Νέα

Γεωργικές Προειδοποιήσεις Φυτοπροστασίας για την Πατάτα Δελτίο Νο7

Γεωργικές Προειδοποιήσεις Φυτοπροστασίας της καλλιέργειας Πατάτας για Φθοριμαία, Περονόσπορο, Αλτερναρίωση, εξέδωσε στις 25/9/2017 (Δελτίο Νο7) το περιφερειακό κέντρο προστασίας φυτών και ποιοτικού ελέγχου Αχαΐας, για τις περιοχές Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Ζακύνθου, Κεφαλλονιάς και Ιθάκης.

Σύμφωνα με το Δελτίο:

Διαπιστώσεις: Σε όλες τις περιοχές, οι φθινοπωρινές πατατοφυτείες βρίσκονται σε ευπαθές στάδιο στις προσβολές από τους επιζήμιους εχθρούς και τα παθογόνα της καλλιέργειας.

ΦΘΟΡΙΜΑΙΑ

Διαπιστώσεις: Υπάρχουν αρκετές συλλήψεις στις παγίδες της Αχαΐας και Ηλείας και υπάρχει κίνδυνος προσβολής των νεαρών φυτών στα αρχικά στάδια.

Συστάσεις: Σε περίπτωση εντοπισμού προσβολών μπορεί να γίνει καταπολέμηση με εφαρμογή ψεκασμών φυλλώματος.

ΑΛΤΕΡΝΑΡΙΩΣΗ

Διαπιστώσεις: Παρουσιάζονται ευνοϊκές συνθήκες για ελαφρές προσβολές στην Ηλεία

Συστάσεις: Συνιστώνται εφαρμογές με την εμφάνιση των συμπτωμάτων (μικρές στην αρχή και στη συνέχεια μεγάλες στρογγυλές κηλίδες, σκούρου χρώματος με χαρακτηριστικούς ομόκεντρους κύκλους και κίτρινα περιθώρια στα πιο παλιά φύλλα). Επίσης, να ξεριζώνονται και να καταστρέφονται τα φυτά με ύποπτα συμπτώματα.

ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟΣ

Διαπιστώσεις: Προς το παρόν, οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση προσβολών.

Συστάσεις: Οι προβλέψεις της ΕΜΥ περιλαμβάνουν αρκετές βροχοπτώσεις στην αρχή και στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. Οι συνθήκες θα ευνοήσουν την εκδήλωση προσβολών και την ανάπτυξη του παθογόνου. Σε όλες τις περιοχές, να ξεκινήσει, εάν δεν έχει ήδη αρχίσει, η προληπτική προστασία για τον περονόσπορο.

ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ

Από τις λίστες με τα εγκεκριμένα μυκητοκτόνα (έκδοση 21/2/2017) και τα εντομοκτόνα σκευάσματα της ηλεκτρ. βάσης του Υπουργείου έτους 2017, σε συνεργασία με τον τοπικό γεωπόνο για την επιλογή φυτοπροστατευτικού, δοσολογίας και μεσοδιαστήματος εφαρμογής. Να ληφθεί υπόψη η γρήγορη ανάπτυξη του φυλλώματος.

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Ελιά: Προειδοποιήσεις Φυτοπροστασίας για τον Πυρηνοτρήτη Νο5/2020

Γεωργικές Προειδοποιήσεις Φυτοπροστασίας της καλλιέργειας της Ελιάς, εξέδωσε το περιφερειακό κέντρο προστασίας φυτών και ποιοτικού …

==============================================