Αρχική / Οικονομία-Αγορά / Δυνατότητα εξαγοράς πρόσθετης ασφάλισης για τους αγρότες με το νέο νομοσχέδιο

Δυνατότητα εξαγοράς πρόσθετης ασφάλισης για τους αγρότες με το νέο νομοσχέδιο

Άμεσα η σύνταξη ΟΓΑ

Τη δυνατότητα αναγνώρισης πρόσθετου χρόνου ασφάλισης στον ΕΦΚΑ (στον οποίο υπάγονται ως ασφαλισμένοι από 1/1/2017) προβλέπει για τους αγρότες το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή.

Παράλληλα, ορίζει το ποσοστό της εισφοράς που πρέπει να καταβάλλουν οι αγρότες για την εξαγορά και το οποίο διαμορφώνεται στο 20% επί του 70% του προβλεπόμενου, κατά την υποβολή της αίτησης, κατώτατου βασικού μισθού άγαμου μισθωτού.

Με τα σημερινά δεδομένα, το 70% του τελευταίου είναι 410,26 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι η ελάχιστη εισφορά για την εξαγορά ξεκινά από ένα ποσό λίγο πάνω από τα 82 ευρώ το μήνα (82,05).

Με το ίδιο νομοσχέδιο, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ο συμψηφισμός και, εν συνεχεία, η άτοκη επιστροφή και, εν συνεχεία, η επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών για όλους τους ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ. Ειδικότερα, προβλέπεται άτοκη επιστροφή τους προς τους δικαιούχους, αφού προηγηθεί συμψηφισμός με πάσης φύσεως οφειλές προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Σε περίπτωση ρυθμισμένων οφειλών, γίνεται συμψηφισμός με την οφειλή κατ’ αντιστοιχία με τα ισχύοντα στη φορολογική διοίκηση.

Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα στους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες να επιλέξουν ως βάση υπολογισμού των εισφορών τους ποσό μεγαλύτερο από το μηνιαίο εισόδημα τους με την επιφύλαξη του ανώτατου ορίου ασφαλιστέου μηνιαίου εισοδήματος

Δείτε αναλυτικά το Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Εργασίας

πηγή: ypaithros.gr

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Αναρτήθηκαν οι Δασικοί Χάρτες της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας!

Αναρτήθηκαν οι Δασικοί Χάρτες της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση  της Διεύθυνσης Δασών Αιτωλοακαρνανίας. Προθεσμία υποβολής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *