Δυνατότητα για Τροποποιητικές δηλώσεις στους αγρότες με πρόβλημα στους κωδικούς 037-038

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας παράτασης στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων (σ.σ. εκπνέει τη Δευτέρα 17 Ιουλίου) άφησε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου μετά τα ζητήματα που έχουν παρατηρηθεί σε ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων και ιδίως των αγροτών.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 88,6, η υφυπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ακόμα προβλήματα με τους αγρότες τα οποία τέθηκαν επί τάπητος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Ιουλίου με τους κ.κ. Πιτσιλή και Αντώνογλου.

Σύμφωνα με την κα Παπανάτσιου, για όσους παραγωγούς έχουν προβλήμα, θα υπάρχει η δυνατότητα να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις ή δηλώσεις με επιφύλαξη (και στη συνέχεια με τις σχετικές βεβαιώσεις θα προσέρχονται στις Δ.Ο.Υ. ώστε να τσεκαριστούν οι κωδ. 037-038). Οι τροποποιητικές δηλώσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά και δεν θα έχουν πρόστιμο.

Σε κάθε περίπτωση, η υφυπουργός επανέλαβε ότι, εφόσον υπάρχουν κι άλλα προβλήματα και υπάρχει σχετική εισήγηση από την ΑΑΔΕ, η ίδια δεν έχει καμία αντίρρηση να δοθεί εκ νέου παράταση.

πηγή: Υπαιθρος Χώρα

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Ένωση Μεσολογγίου: Ξεκίνησε η παραλαβή Τιμολογίων για την επιστροφή ΦΠΑ

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου-Ναυπακτίας »Η Ένωση», σας ενημερώνει ότι παραλαμβάνει Τιμολόγια για την επιστροφή ΦΠΑ, …

==============================================