Τελευταία Νέα

Τα προϊόντα της Ένωσης Μεσολογγίου-Ναυπακτίας στη Νέα Υόρκη

 

Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσολογγίου-Ναυπακτίας ”Η Ένωση”, στη Fancy Food Show στη Νέα Υόρκη

Δελτίο Τύπου:

Με όχημα την ποιότητα, την καινοτομία και την τεχνολογική υπεροχή, η Οργάνωση Παραγωγών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσολογγίου-Ναυπακτίας ”Η Ένωση”, μαζί με άλλους ελαιοκομικούς φορείς από όλη την Ελλάδα,  παρουσίασαν στην 63η θερινή έκθεση τροφίμων και ποτών Fancy Food Show, στη Νέα Υόρκη, τα υψηλής ποιότητας πιστοποιημένα και ιχνηλατημένα προϊόντα τους με την βοήθεια και τον συντονισμό της εταιρείας συμβούλων Αξιον Αγροτική.

Ταυτότητα της έκθεσης

Η Fancy Food Show, είναι η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στις ΗΠΑ, και διοργανώνεται δυο φορές τον χρόνο, από την μη κερδοσκοπική εμπορική ένωση, Specialty Food Association. Mε έδρα τη Νέα Υόρκη, η SFA στηρίζει από το 1952 έως και σήμερα, πάνω από 3.500 επιχειρήσεις μέλη της, στο να αναπτυχθούν σε μια συνεχώς εξελισσόμενη αγορά, παρέχοντας τους την απαραίτητη γνώση, τα εργαλεία καθώς και διασυνδέσεις σε επίπεδο, παραγωγής, εμπορίας και marketing.

Η θερινή Fancy Food Show 2017, πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Jacob Κ Javits στη Νέα Υόρκη από 25-27 Ιουνίου. Σε μια συνολική έκταση 170.000 τετραγωνικών μέτρων 180.000 τρόφιμα και ποτά από όλο τον κόσμο παρουσιάστηκαν σε πάνω από 2.600 περίπτερα σε περισσότερους από 25.000 πιθανούς αγοραστές και 46.000 επαγγελματίες της εστίασης.

Η συμμετοχή των Οργανώσεων Παραγωγών

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών ήταν ιδιαίτερα μεγάλο καθώς πολλοί ήταν αυτοί οι οποίοι θέλησαν να μάθουν περισσότερα για τα πιστοποιημένα προϊόντα των Οργανώσεων Παραγωγών (δεδομένου ότι το περίπτερο έφερε τον τίτλο PRODUCER ORGANISATION’S CERTIFIED PRODUCTS”) αλλά και γενικότερα για την συγκεκριμένη προσπάθεια η οποία αφορά :

  • Στην εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων ποιότητας και ιχνηλασιμότητας στο πλαίσιο των προγραμμάτων ΟΕΦ
  • Στην υιοθέτηση καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων ευφυούς γεωργίας τα οποία καλύπτουν όλες τις πτυχές της ελαιοκαλλιέργειας καθώς και της μεταποίησης της πρώτης ύλης.
  • Στην στρατηγική συνεργασία μεταξύ των ελληνικών και ιταλικών οργανώσεων παραγωγών σε επίπεδο πιστοποίησης των ελαιοκομικών προϊόντων.

Ανάμεσα στους επισκέπτες της έκθεσης, σημαντικότατη υπήρξε η επίσκεψη του Έλληνα Εμπορικού Ακολούθου κ. Γιώργου Μιχαηλίδη, ο οποίος χαιρέτησε τις Ο.Π. και δοκίμασε τα προϊόντα τους.  Με την ολοκλήρωση της έκθεσης οι εκπρόσωποι των Ο.Π., και της  Άξιον Αγροτικής επισκέφθηκαν το Γραφείο του Εμπορικού Ακολούθου όπου τους έγινε μία ιδιαίτερα αναλυτική και κατατοπιστική παρουσίαση της λειτουργίας της αγοράς των Η.Π.Α. γενικότερα και του ελαιολάδου και ελιάς ειδικότερα. Ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε ότι αναμφισβήτητα τα ελληνικά προϊόντα είναι εξαιρετικής ποιότητας αλλά ότι απαιτείται υπομονή, επιμονή και συνέπεια  για να εισέλθει κάποια επιχείρηση στην αγορά των Η.Π.Α.

Οι εκπρόσωποι των Ο.Π. άφησαν πίσω τους εξαιρετικές εντυπώσεις και εξασφάλισαν μία σειρά γνωριμιών οι οποίες υπόσχονται ένα προσεκτικό πιθανό άνοιγμα στην συγκεκριμένη αγορά.

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Διάθεση Ζωοτροφών Πίνδος – Σπόρων Κτηνοτροφικών Φυτών

Η Ένωση Μεσολογγίου διαθέτει στα καταστήματά της, πλήρη γκάμα Ζωοτροφών για όλα τα παραγωγικά ζώα …

==============================================