Τελευταία Νέα

Αναφορά για τους απλήρωτους καπνοπαραγωγούς της Μακρυνείας απο τον Υφυπουργό Β. Κόκκαλη

Στο θέμα των απλήρωτων καπνοπαραγωγών της Μακρυνείας αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη. Όπως ανέφερε ο κ. Κόκκαλης, στον τομέα καπνού οι διαδικασίες σύναψης συμβάσεων και παραδόσεων – παραλαβών μεταξύ Ομάδων Παραγωγών και καλλιεργητών αφενός και επιχειρήσεων πρώτης μεταποίησης αφετέρου, περιγράφονται στην αριθ. 283/19130/11-12-2014 (Β’/380/18-2-2014) απόφαση υπουργών.

Η εν λόγω ΚΥΑ αποτελεί προϊόν συμφωνίας της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ακατέργαστου Καπνού (Δ.Ο.Α.Κ.) με τα εμπλεκόμενα και ενδιαφερόμενα μέρη.
«Προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι δυσκολίες πληρωμής των χωρικών καπνών της εσοδείας του 2016 από την εταιρεία «ΚΑΠΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Α.Ε.», οι Ομάδες Παραγωγών εξουσιοδότησαν τον Πρόεδρο της Δ.Ο.Α.Κ., ο οποίος εκπροσωπεί την πλευρά των καλλιεργητών, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να μεταβιβασθούν τα καπνά των συμβολαίων που δεν έχουν πληρωθεί σε άλλες καπνεμπορικές επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ο.Α.Κ. έχει προβεί σε όλες τις νομικές ενέργειες, με τη σύμφωνη γνώμη της Δ.Ο.Α.Κ», τόνισε ο κ. Κόκκαλης και προσέθεσε: «Μέχρι στιγμής δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που απαιτούνται μέσω της δικαστικής οδού (ασφαλιστικά μέτρα κ.λ.π.) για τη μεταβίβαση και πληρωμή των καπνοπαραγωγών από άλλες επιχειρήσεις πρώτης μεταποίησης».

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Δ.Ο.Α.Κ. άμεσα θα εκδικασθεί τελεσίδικα η διαμάχη των παραγωγών για την κυριότητα των καπνών τους.

 πηγή: ypaithros.gr

Σχετικά dbakogiannis

Εξέτασε επίσης

Αναρτήθηκαν οι Δασικοί Χάρτες της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας!

Αναρτήθηκαν οι Δασικοί Χάρτες της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση  της Διεύθυνσης Δασών Αιτωλοακαρνανίας. Προθεσμία υποβολής …

==============================================