Έρχεται νέα ρύθμιση οφειλών στον ΟΓΑ

Νέα ρύθμιση οφειλών για μικροοφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων επεξεργάζεται το Υπουργείο Εργασίας, δίνοντας την δυνατότητα να εξοφλήσουν τις οφειλές τους μέχρι και έως 120 δόσεις.

Στη νέα ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν και αγρότες που οφείλουν ποσά έως 20.000 ευρώ στον ΟΓΑ.

Η ρύθμιση θα περιλαμβάνει και κούρεμα προσαυξήσεων, το οποίο θα είναι αντιστρόφως ανάλογο των δόσεων ενώ αναμένεται να αποτελέσει και ένεση ρευστότητας προς τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς το προς ρύθμιση συνολικό ποσό φτάνει τα 1,7 δισ. ευρώ.

Αναλυτικά, στο πλαίσιο της ρύθμισης, το «κούρεμα» των προσαυξήσεων θα είναι αντιστρόφως ανάλογο του αριθμού των δόσεων ενώ, υπό προϋποθέσεις, θα μπορεί να γίνει και απομείωση της βασικής οφειλής.

Το «πακέτο» των ρυθμίσεων που θα αφορά οφειλές έως το τέλος του 2016 που δεν ξεπερνούν συνολικά τα 20.000 ευρώ έχει  ως εξής:

1)Αποπληρωμή χρέους σε δόσεις (έως 120)

2) Κούρεμα προσαυξήσεων:

-εφάπαξ καταβολή με ολική διαγραφή προσαυξήσεων και προστίμων (100%)

-60 δόσεις με μείωση κατά 75% των προσαυξήσεων

-120 δόσεις με μείωση κατά 35% των προσαυξήσεων

Στο νέο πλαίσιο θα μπορούν να ενταχθούν και όσοι έχουν ήδη ενταχθεί σε κάποια ρύθμιση, με τη ρυθμισμένη οφειλή να μεταφέρεται ως έχει στο νέο σχήμα ρυθμίσεων και το υπόλοιπο ποσό να εντάσσεται στο καινούργιο καθεστώς.

πηγή: ypaithros.gr

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Ένωση Μεσολογγίου: Ξεκίνησε η παραλαβή Τιμολογίων για την επιστροφή ΦΠΑ

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου-Ναυπακτίας »Η Ένωση», σας ενημερώνει ότι παραλαμβάνει Τιμολόγια για την επιστροφή ΦΠΑ, …

==============================================