Τελευταία Νέα

ΣΑΣΣΟΕ: Όχι στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των Αγροτών

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων έστειλε ο πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ (Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας) κ. Αλέξανδρος Κοντός, στην οποία ζητά να μην ψηφίσουν στη Βουλή το μέτρο της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών για τους Έλληνες αγρότες. Όπως υποστηρίζουν η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα δημιουργήσει δυσμενέστατες για το σύνολο της ελληνικής αγροτικής οικονομίας και των Ελλήνων αγροτών.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Πληροφορηθήκαμε από στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές με στόχο την οριστικοποίηση της τελευταίας αξιολόγησης πρόκειται από το 2019 να αλλάξει η βάση του υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για τους Έλληνες αγρότες.

Σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν, μάλιστα, ότι οι αυξήσεις των νέων εισφορών ενδέχεται να ανέλθουν, σε αρκετές περιπτώσεις σε ποσοστό που προσεγγίζει το 30%.

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες, οι επιπτώσεις θα είναι δυσμενέστατες για το σύνολο της ελληνικής αγροτικής οικονομίας και των Ελλήνων αγροτών, οι οποίοι ήδη τη χρονιά που διανύουμε καλούνται να πληρώσουν αυξημένες – και για πολλούς εξοντωτικές  – εισφορές.

Ειδικότερα:

Α. Σημαντικό μέρος των μικρών αγροτών εκτιμάται ότι θα εγκαταλείψουν τη δραστηριότητά τους, δεδομένου ότι το ήδη σημαντικά συρρικνωμένο καθαρό εισόδημά τους δε θα μπορεί να καλύψει την φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές που τους αναλογούν. Για δε τους παραγωγούς των μεσαίων αγροτικών εκμεταλλεύσεων που ανήκει η πλειοψηφία των αγροτών, η αύξηση θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική και εξοντωτική.

Β. Η παράνομη διακίνηση αγροτικών προϊόντων και κατά συνέπεια η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή  αναμένεται να αυξηθούν, γεγονός που θα οδηγήσει στα ακριβώς αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Γ. Οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις της χώρας μας θα πληγούν ανεπανόρθωτα, δεδομένου ότι διακινούν προϊόντα αποκλειστικά με νόμιμο τρόπο (χορηγώντας τα απαραίτητα νόμιμα παραστατικά στη διακίνηση των προϊόντων τους), γεγονός το οποίο ήδη σε αρκετές περιπτώσεις τις φέρνει αντιμέτωπές με φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Κατόπιν τούτων, σας παρακαλούμε όπως καταβάλετε κάθε προσπάθεια έτσι ώστε να μην κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή η σχετική διάταξη.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ

Αλέξανδρος Κοντός

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Αναρτήθηκαν οι Δασικοί Χάρτες της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας!

Αναρτήθηκαν οι Δασικοί Χάρτες της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση  της Διεύθυνσης Δασών Αιτωλοακαρνανίας. Προθεσμία υποβολής …

==============================================