Μετά τον Σεπτέμβρη ξεκινούν οι συμψηφισμοί των εισφορών του ΕΦΚΑ

Μετά τον Σεπτέμβρη θα προχωρήσει ο ΕΦΚΑ στους συμψηφισμούς των εισφορών των αγροτών για τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει το 2015 και αυτών που θα προκύψουν από τα εισοδήματα του 2016.

Αυτό προέκυψε με βάση τους 2 διαγωνισμούς της ΗΔΙΚΑ που προκηρύχθηκαν πριν το Πάσχα, για τον ανασχεδιασμό της βάσης δεδομένων μη μισθωτών ΕΦΚΑ, τη δημιουργία νέων προγραμμάτων για την ενσωμάτωση κλάδων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας και την εκκαθάριση των εισφορών προς τον ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι διαγωνισμοί θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός 4 μηνών και αυτό σημαίνει ότι ο ΕΦΚΑ θα έχει δυνατότητα συμψηφισμών των εισφορών μετά τον Σεπτέμβριο. Αυτό σημαίνει οτι οι αγρότες για τους μήνες μέχρι την έναρξη των συμψηφισμών θα καταβάλουν υψηλότερες εισφορές και με τον συμψηφισμό της συνολικής οφειλής τους, θα καταβάλουν μικρότερες εισφορές για το εναπομείναν διάστημα μέχρι το τέλος του έτους.

Σχετικά dbakogiannis

Εξέτασε επίσης

Ένωση Μεσολογγίου: Ξεκίνησε η παραλαβή Τιμολογίων για την επιστροφή ΦΠΑ

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου-Ναυπακτίας »Η Ένωση», σας ενημερώνει ότι παραλαμβάνει Τιμολόγια για την επιστροφή ΦΠΑ, …

==============================================