Τελευταία Νέα

Απελευθέρωση των λαχαναγορών: Κατατέθηκε σχετική Τροπολογία.

Με τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης απελευθερώνεται η χονδρική αγορά νωπών (λαχαναγορές).

Δίνεται η δυνατότητα ίδρυσης οργανωμένων αγορών χονδρικής πώλησης νωπών αγροτικών προϊόντων εντός οργανωμένων υποδοχέων μεταποιητικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων όπως επίσης και η δημιουργία ειδικής κατηγορίας επιχειρηματικού πάρκου χονδρικής πώλησης νωπών προϊόντων.

Ο υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου αναφερόμενος σχετικά είπε ότι πρόκειται για προαπαιτούμενο του μνημονίου που που αντλήθηκε από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και ότι οι αλλαγές αποσκοπούν στη βελτίωση της παραγωγικότητας του χονδρεμπορίου νωπών προϊόντων, στην επίτευξη υγιούς ανταγωνισμού, στην ανάληψη συνεργειών μεταξύ ομοειδών επιχειρήσεων, καθώς και στην αποτελεσματική εποπτεία των αγορών από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Για το θέμα προέκυψε αντίδραση από βουλευτές της αντιπολίτευσης οι οποίοι τόνισαν ότι δεν υπήρχε συνεννόηση με το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, ούτε διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς και ενώσεις παραγωγών.

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Αναρτήθηκαν οι Δασικοί Χάρτες της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας!

Αναρτήθηκαν οι Δασικοί Χάρτες της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση  της Διεύθυνσης Δασών Αιτωλοακαρνανίας. Προθεσμία υποβολής …

==============================================