Επισπεύδεται η αξιολόγηση των Νέων Αγροτών

Επισπεύδεται η αξιολόγηση των Νέων ΑγροτώνΣυνάντηση πραγματοποίησαν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων (ΠΟΣΓ) με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπο Κασίμη για το θέμα της αξιολόγησης των αιτήσεων των Νέων Αγροτών και το χρονοδιάγραμμα της προκήρυξης των Σχεδίων Βελτίωσης.

Ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Κασίμης Χαράλαμπος ανέφερε ότι επισπεύδεται η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων των Νέων Αγροτών και για το χρονοδιάγραμμα προκηρύξεων άμεση προτεραιότητα έχουν τα Σχέδια Βελτίωσης, για τα οποία θα υπάρξει προδημοσίευση στα μέσα Απριλίου.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΠΟΣΓ αναφέρει:

Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων ανακοινώνεται ότι σε συνέχεια των επαφών της  Ομοσπονδίας  με  το  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Κασίμη Χαράλαμπο, στην οποία ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Γ. κ. Σοφολόγης Δημήτριος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Παναγούλης Χρήστος και ο Υπεύθυνος Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της  Ομοσπονδίας κ. Θεοδωράτος Φώτιος είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τα ειδικά θέματα – προγράμματα τη αγροτικής παραγωγής.

Συγκεκριμένα αντικείμενο συζήτησης με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Κασίμη Χαράλαμπο ήταν τα ακόλουθα θέματα:

  • Χρονοδιάγραμμα προκηρύξεων με βασική αρχή τα Σχέδια Βελτίωσης, για τα οποία, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας, θα υπάρχει προδημοσίευση στα μέσα Απριλίου  & τον Ιούνιο θα ακολουθήσει η Πρόσκληση Ενδιαφέροντος
  • Eπίσπευση της αξιολόγησης του προγράμματος των Νέων Αγροτών
  • Μείωση Ρύπανσης από Γεωργική Δραστηριότητα ( Νιτρορύπανση ), η οποία θα προκηρυχθεί το προσεχές καλοκαίρι
  • Πρόγραμμα Γεωργικών Συμβούλων
  • Πρόγραμμα – Μέτρο  Σύστασης  Ομάδων Παραγωγής
  • Υπογραφές  γεωπόνων σε  όλα  τα  Προγράμματα  Αγροτικής  Ανάπτυξης.

Όπως ανακοινώνεται από την Ομοσπονδία τα θέματα και οι συζητήσεις επ’ αυτών με την ηγεσία του Υπουργείου θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης και των συλλόγων – μελών της Ομοσπονδίας και ότι σύντομα προτίθεται να συνεχίσει τις επαφές με το Υπουργείο & να επανέλθει στον διάλογο, όπως επιβάλλει η σπουδαιότητα των θεμάτων.

 

πηγή: ypaithros.gr

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Οικονόμου: Σε λιγότερο από 1 μήνα η έναρξη του προγράμματος των Αρδευτικών

Σύμφωνα με όσα αναφέρει εγγράφως στη βουλή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου. Απαντώντας σε …

==============================================