Χωρίς καθυστερήσεις η σύνταξη ΟΓΑ για όσους αγρότες συμπληρώνουν φέτος το 67ο έτος

Άμεσα η σύνταξη ΟΓΑΔικαίωμα να λάβουν άμεσα τη συνταξή τους, όπως και οι ασφαλισμένοι όλων των άλλων Ταμείων, έχουν οι γεννηθέντες του 1950 ασφαλισμένοι του ΟΓΑ που έχουν συμπληρώσει τα 66 έτη και πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν εντός του 2017.

Αυτό διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Βαρδαλή. Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, το δικαίωμα για συνταξιοδότηση πλέον δημιουργείται τη μέρα που συμπληρώνεται το συγκεκριμένο όριο ηλικίας ενώ με το προηγούμενο σύστημακάποιος που συμπλήρωνε το 66ο έτος της ηλικίας του τον Ιανουάριο του 2017, θα έπρεπε να πληρώσει όλο το 2017 και να πάρει τελικά τη σύνταξή του τον Ιούλιο του 2018.

Βάσει των προηγούμενων διατάξεων, «κάποιος που συμπλήρωνε το 66ο έτος της ηλικίας του την 1η Ιανουαρίου 2017, θα έπρεπε να πληρώσει για όλο το 2017 και μετά να περιμένει και επτά μήνες από το 2018 για να πάρει τη σύνταξή του.

Αυτό σήμαινε καθυστέρηση εξασφάλισης του δικαιώματος της σύνταξης, με πολλές συνέπειες, με την πιθανότητα έλευσης θανάτου και μια σειρά άλλων θεμάτων που μπορούσαν να προκύψουν, όταν ο ασφαλισμένος αγρότης ή αγρότισσα, κτηνοτρόφος ή αλιεύς δεν συμπλήρωναν τις προϋποθέσεις γιατί αυτές υπήρχαν, όπως το είπατε εσείς, από τον Ιούλιο και μετά.Αυτό οδηγούσε στο παράδοξο να έχει συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας μέσα σε ένα έτος και να μην μπορεί να πάρει σύνταξη. Ήταν αίτημα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων, οι οποίοι διαπίστωναν αυτό το παράδοξο να έχουν με τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας το δικαίωμα να λαμβάνουν σύνταξη. Αυτό γίνεται τώρα με τον ν. 4387», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «δεν υπάρχει χρονοτριβή ή καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων των πρώην ασφαλισμένων του ΟΓΑ και έχουν όλοι το ίδιο δικαίωμα έναρξης καταβολής της σύνταξης από την ημέρα που συμπληρώνουν το όριο ηλικίας».

πηγή: Ύπαιθρος Χώρα

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Ένωση Μεσολογγίου: Ξεκίνησε η παραλαβή Τιμολογίων για την επιστροφή ΦΠΑ

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου-Ναυπακτίας »Η Ένωση», σας ενημερώνει ότι παραλαμβάνει Τιμολόγια για την επιστροφή ΦΠΑ, …

==============================================