Επιστολή Π.Ζωγράφου προς τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Κωδικοί TAXIS & Διασφάλιση Προσωπικών Δεδομένων στο Φετινό ΟΣΔΕ

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ.Αθανάσιο Καπρέλη απέστειλε ο Πρόεδρος της Ένωσης Μεσολογγίου κ.Παναγιώτης Ζωγράφος τονίζοντας ότι η χρήση των κωδικών taxis στο φετινό ΟΣΔΕ δημιουργεί την αναγκαιότητα να ληφθούν μέτρα και να εφαρμοστούν τέτοιες πρακτικές που να διασφαλίζουν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των παραγωγών.

Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριε Πρόεδρε

Όπως σας είναι γνωστό κατά την φετινή περίοδο ενεργοποίησης των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης απαιτείται η καταχώρηση στο σύστημα οι κωδικοί Τaxis κάθε δικαιούχου παραγωγού.
Επίσης γνωρίζετε ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών σε τρίτους χωρίς όρους και προϋποθέσεις εγκυμονεί κινδύνους για τους κατόχους , πολλώ δε μάλλον όταν η διαδικασία απόκτησης και γνωστοποίησης των κωδικών μετεξελίσεται σε μια βιομηχανία αμφιβόλων εξουσιοδοτήσεων με προτροπή και φροντίδα πυλών με στόχο να “κλειδώνεται” δυνητική πελατεία.
Κατόπιν αυτών θεωρούμε ότι η εξασφάλιση του απορρήτου των κωδικών θα έπρεπε να γίνεται επί τόπου των καταχωρήσεων από τους ίδιους τους δικαιούχους (δίκην pin πιστωτικών καρτών) και προς τούτο παρακαλούμε να επιληφθείτε.
Μην παραβλέπουμε τέλος το γεγονός ότι οι κωδικοί Taxis είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και η διαχείρισή τους από αρχές η από ιδιωτικούς φορείς χρήζει μέτρων και πρακτικών που τα διασφαλίζουν.

Την επιστολή μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ.

 

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Νέα Πρόσκληση Βιολογική Μελισσοκομία

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου-Ναυπακτίας ΄΄Η Ένωση΄΄ σας ενημερώνει ότι εκδόθηκε η προδημοσίευση της 1ης Πρόσκλησης …

==============================================