Αύξηση στις εξαγωγές τροφίμων κατά 6,4% πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο βάσει των προσωρινών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ. Η τάση στα τρόφιμα ακολούθησε την γενική τάση (αύξηση 6,3% εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών). Στον αντίποδα το ελαιόλαδο που έστω και συγκυριακά εμφάνισε μείωση κατά 42,8% έναντι του Ιανουαρίου του 2016.
Σε γενικότερο επίπεδο όλοι οι κλάδοι, με εξαίρεση το ελαιόλαδο, κινήθηκαν ανοδικά. Να σημειωθεί ότι τέσσερις από αυτούς κατέγραψαν διψήφιο ποσοστό αύξησης.
Πηγή: Κέντρο Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών