Κανονικά θα εφαρμοστεί το Πρόγραμμα Δακοκτονίας 2017

Κανονικά θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα Δακοκτονίας 2017 όπως ενημερώνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με σχετικό Δελτίο Τύπου στις 1/3/2017. Η εφαρμογή του θα είναι έγκαιρη και με τον ίδιο τρόπο που εφαρμόστηκε την προηγούμενη χρονιά. Ήδη το Υπουργείο Εσωτερικών έχει κάνει την κατανομή του προϋπολογισμού ανά Περιφέρεια και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ξεκίνησε την διαδικασία για την προμήθεια των υλικών Δακοκτονίας.

Σημαντική ήταν η παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα στις 22/2/17, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου να μην υλοποιηθεί το Πρόγραμμα Δακοκτονίας Ελαιοκομικής Περιόδου 2017, εξαιτίας των αδικαιολόγητων καθυστερήσεων στις κατανομές των πιστώσεων και την άκαιρη αλλαγή στην αρμοδιότητα ευθύνης για την προμήθεια των φαρμάκων. Με επιστολή του στις 22 Φεβρουαρίου 2017 προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου και τον αναπλ. Υπουργό Ιωάννη Τσιρώνη, ο κ. Κατσιφάρας τονίζει πως ο χρόνος που απομένει είναι ελάχιστος και ζητά να δοθούν άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις ώστε να στηρίξουμε από κοινού την προσπάθεια βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του Δάκου της ελιάς, προστατεύοντας έναν από τους κυριότερους πυλώνες της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας μας, την ελαιοκαλλιέργεια.

Σχετικά easmn-press

Εξέτασε επίσης

Υπεγράφη από Λιβανό – Φαρμάκη το Διαχειριστικό Σχέδιο Βόσκησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

  Υπεγράφη σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας …

==============================================